UFC

VIDEO: Vrhunski MMA trener sumnja u kvalitetu McGregorovih sparing partnera: ‘Izgleda kao da su se uplašili‘

Conor McGregor

 RUBA/Backgrid UK/Profimedia
Trener Seana O‘Malleyja pregledao je i analizirao brojne snimke s treninga Conora McGregora

Trener Seana O‘Malleyja, Tim Welch, analizirao je snimke Conora McGregora s njegovih treninga za UFC 303 i iako mu se sviđa ono što vidi, ima neke zamjerke na kvalitetu McGregorovih sparing partnera.

Poznati Irac redovno objavljuje snimke s treninga uvjeravajući fanove da se marljivo priprema za borbu. Trener Welch analizirao je snimke u novom YouTube videu na njegovom kanalu.

"I dalje brusi svoj udarac lijevom rukom, izgleda u formi", rekao je Welch. "Ne čini se da ga muči lijeva noga. Mogu vidjeti da je još uvijek malo atrofirana. Definitivno je manja. Izgleda da uvježbavaju udarac lijevim koljenom kako bi kontrirali Chandlerov napad desnom rukom. To će biti dobra opcija."

"Ne znam tko su ovi momci s kojima sparira. Ne možete vidjeti tko su pod kacigama. Sigurno nisu na razini na kojoj je Michael Chandler. I na nekim ovim snimkama izgleda kao da su se neki od tih momaka malo prepali. Malo su se uplašili i zbunili."

"Ponekad to može biti dobro", dodao je. "Kad se borite i vi ste glavna osoba u prostoriji koja sve dominira, svi vas se boje, onda uđete u kavez s visokom razinom samopouzdanja i razmontirate protivnika."

"Kad usporedimo to s konstantnim treningom s odličnim momcima, kad vas stalno mlate, ponekad dobivate runde, ponekad ne, ruše vas, guše vas. Onda uđete u kavez bez samopouzdanja. Ima u tome i prednosti i mana."

Stara je izreka da željezo oštri željezo, tako da što su vam bolji sparing partneri, bit ćete spremniji za borbu. McGregor trenira s vrhunskim borcima u Irskoj, ali ima i puno statista za uvježbavanje tempiranja i kombinacija specifičnih za Chandlera. Nesumnjivo je da su sve te snimke pažljivo odabrane.

Nadamo se da će McGregor nastupiti na UFC-u 303 i pokazati nam završni proizvod svojih treninga.

Linker
21. lipanj 2024 22:30