UFC

(VIDEO) Više od 10 godina na vrhunskoj razini! Pogledajte kako je Aldo demolirao trenera iz ATT-ja

Jose Aldo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neuništivi Brazilac još je 2009. godine pobjeđivao ponajbolje borce svijeta u svojoj kategoriji

Nevjerojatno dugo Jose Aldo nastupa na najvišoj razini, a još je nevjerojatnija činjenica da je Brazilcu 35 godina i još ćemo ga neko vrijeme gledati. Sjajni Brazilac još je 2009. godine došao do velike titule. Aldo je u nekoć vrlo jakoj WEC promociji bio prvak perolake kategorije, prije nego li je promocija prestala s radom 2010. godine, odnosno spojila se s partnerskim UFC-om.

Jose Aldo do titule je došao borbom protiv tadašnjeg prvaka Mikea Browna. 11 godina stariji Brown u meč protiv Alda ušao je s omjerom 22-4 i čak deset pobjeda u nizu. Dvaput je branio WEC-ov pojas u perolakoj kategoriji i bio je na glasu kao ponajbolji borac na svijetu kad su u pitanju niže kategorije. Ipak, Jose Aldo trebao je nešto manje od šest i pol minuta da bi tehničkim nokautom završio sjajnog Browna.

Aldo je tada na velikoj pozornici prezentirao svoj bogati repertoar. Odličan boks, sjajni kickovi i nevjerojatno dobra obrana od rušenja neutralizirali su sva oružja Mikea Browna. Razlika u kvaliteti dok se borba vodila u stojci bila je previše za Browna koji je očajnički pokušavao srušiti Brazilca. Međutim, nikako nije uspijevao, a početkom druge runde, Brown je djelovao mentalno pobijeđen i nakon nekakvog polovičnog pokušaja rušenja od strane Alda, Brown je prelako završio kao donji u parteru.

Dolazio je Jose do full mounta, a vrlo brzo i do kontrole s leđa. Brown nije imao nikakvog rješenja, a Jose Aldo nemilosrdno je plasirao udarce sve dok sudac nije odlučio prekinuti meč. Bila je to izuzetno uvjerljiva izvedba Alda koji je dva mjeseca ranije napunio 23 godine.

Uspješno je Jose branio taj pojas još dvaput, a zatim je unutar UFC-a titulu obranio još sedam puta. Brazilac sada nastupa u bantam kategoriji, a trenutno je peti u poretku izazivača, dakle još uvijek je pri samom vrhu na najjačoj razini.

Što se Mikea Browna tiče, 2013. godine umirovio se, a ukupno je upisao 26 pobjeda i devet poraza. Sada je vrlo uspješan MMA trener pod okriljem American Top Teama, a mnogi ga smatraju ponajboljim MMA trenerom na svijetu.

Kako je izgledalo Aldovo demoliranje Browna sada već davne 2009. godine, možete pogledati u UFC-ovom videu pri dnu teksta.

Linker
07. srpanj 2024 02:14