UFC

(VIDEO) Ušli smo u tjedan spektakla u Abu Dhabiju! Pogledajte Countdown najavu za UFC 242!

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier
 screenshot
Ušli smo u mjesec rujan, a već prvi vikend istog donosi veliku UFC priredbu. U Abu Dhabiju će se održati UFC 242 kojeg predvodi borba Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera. Ulaskom u tjedan dobili smo i Countdown najavu za glavnu borbu priredbe, ali i za 'co-main event' u kojem će revanš odraditi Edson Barboza i Paul Felder.

Gotovo godinu dana čekali smo novu borbu Khabiba Nurmagomedova, a od nje nas dijeli samo jedan radni tjedan. 11 mjeseci nakon velike pobjede protiv Conora McGregora i cijelog spektakla koji je išao paralelno uz tu borbu, Dagestanac je na novom ispitu svoje borilačke kvalitete, ali i na ispitu popularnosti. Borbom protiv McGregora ista je višestruko skočila, postao je drugi najpraćeniji borac svijeta na društvenim mrežama i UFC mu je dao jedan od najvrjednijih ugovora u povijest promocije. No, tek ovaj event dat će odgovor na pitanje je li to bio dobar poslovni potez.

No, ono glavno ipak će se odraditi u Octagonu gdje Nurmagomedova čeka Dustin Poirier. Nakon pobjede protiv Maxa Hollowaya u jednoj od najuzbudljivijih borbi proteklih godina, Poirier je spreman Khabibu nanijeti prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Svojim nastupima otkako je prešao u laku kategorije je dokazao kako je on itekako spreman za to. Osim Hollowaya, prave ratove prošao je protiv Justina Gaethjea i dva puta protiv Eddieja Alvareza, čime je dokazao kako nema namjeru dozvoliti da ga itko slomi. Khabib svojim protivnicima radi upravo to i zbog toga ne možemo dočekati borbu u kojoj ćemo vidjeti tko će uspjeti svoj plan provesti u djelo.

Sunaslovna borba donosi jedan revanš. Edson Barboza savladao je Paula Feldera u srpnju 2015. godine, a njihova borba ponijela je naslov borbe večeri njihove UFC on FOX priredbe. Felder je nakon te borbe dodatno napredovao, uspeo se na ljestvici i spreman je napasti Top 10. Da bi u tome uspio, mora osvetiti svoj prvi UFC poraz, odnosno savladati Edsona Barbozu. Što se tiče Brazilca, njega bi novi poraz mogao baciti niže nego što je ikad bio, još otkako je sve oduševio svojim briljantnim nokautom protiv Terryja Etima u siječnju 2012. godine.

Linker
05. srpanj 2024 11:25