UFC

(VIDEO) Tisuće ljudi na stadionu u Tadžikistanu navijalo je za ‘Khabibovog dvojnika‘ u njegovom UFC debiju

Nurullo Aliev i navijači u Tadžikistanu

Talentirani Nurullo Aliev imao je UFC debi za pamćenje

Sjajan debi pod okriljem UFC-a sinoć je odradio 22-godišnji Nurullo Aliev (9-0). Prvi put u povijesti gledali smo borca iz Tadžikistana kako nastupa unutar UFC-a, a Nurullo Aliev nije dobio nimalo lakog protivnika za debi.

UFC ga je upario s daleko iskusnijim Rafaelom Alvesom (20-12-0) i mladi Aliev bio je na najvećem iskušenju u dosadašnjoj karijeri. Sjajno je Nurullo reagirao na takav test i većinskom odlukom sudaca slavio je u meču protiv Alvesa.

Pobjeda bi došla jednoglasnom odlukom da nije bilo manjeg incidenta u prvoj rundi. Alves se žalio da ga je Aliev ugrizao za prst i sudac je nakon provjere oduzeo bod Alievu. Jedan od sudaca meč je bodovao neriješenim ishodom, a taj oduzeti bod koštao je Alieva jednoglasne pobjede. Ostala dva suca bodovala su meč u korist borca iz Tadžikistana (29-27).

Aliev je do pobjede došao uglavnom svojim hrvačkim vještinama. Triput je rušio Alvesa, a kontrolirao ga je gotovo punih 11 minuta borbe. Preko 70 posto ukupnog trajanja borbe prošlo je u kontroli od strane Alieva i bio je to taktički odlično odrađen nastup Alieva.

Time je Tadžikistan došao i do prve povijesne pobjede unutar UFC-a, a zanimanje publike u Tadžikistanu za ovaj meč bilo je jako veliko. Naime, meč Nurulla Alieva popratile su tisuće navijača koji su se okupili na stadionu u Dushanbeu, glavnom gradu Tadžikistana. Atmosfera na stadionu Pamir prikazana dok je Aliev odrađivao intervju nakon borbe, a snimku je podijelio i Dana White na svojim društvenim mrežama.

Iako je u Tadžikistanu bilo gotovo pa 3:00h ujutro, vjerni navijači Nurulla Alieva zadržali su se do sitnih jutarnjih sati i svjedočili su povijesnoj pobjedi. Ne sumnjamo da će ovaj talentirani borac još mnogo puta razveseliti svoje sunarodnjake, a navijači u Tadžikistanu vrlo brzo će pratiti još jednog sunarodnjaka.

Jučer je objavljeno da je novi UFC-ov borac i Loik Radzhabov (16-4-1). Radi se o dvostrukom finalistu PFL-ovog turnira u lakoj kategoriji, ali u oba navrata poražen je jednoglasnom odlukom sudaca. Radzhabov je navodno trebao biti dijelom nove sezone ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, ali prema navodima Gilberta Burnsa, Conor McGregor odlučio je ukloniti Radzhabova s popisa boraca. Neće se Radzhabov previše buniti, jer na kraju je ipak završio u UFC-u.

Vratimo se nakratko i na Nurulla Alieva. Radi se o borcu koji mnoge podsjeća na Khabiba Nurmagomedova, kako stilom borbe, tako i fizičkim izgledom. Crte lica uistinu nalikuju onim Khabibovim. ‘‘Tajik Eagle‘‘ nadimak je Nurulla Alieva, dakle čak i nadimkom je jako sličan Khabibu.

Ako vas Nurullo uistinu podsjeća na Khabiba, niste jedini. Nurullo je gostujući na Sport24 kanalu prepričao kako ga je osoblje aviona tijekom leta za Tadžikistan zamijenilo s Khabibom.

‘‘Bio sam na letu iz Samare u Dushanbe. Osoblje aviona nam je prišlo, donoosili su nam kave prije nego je let i krenuo, a ja sam bio zbunjen. Zatim je došao i neki muškarac, vjerojatno pilot, te mi je rekao: ‘Molim te potpiši autogram za mene‘. Ja sam se pitao kakav autogram, a on mi je rekao: ‘Khabibe, znam da si skroman, ali molim te potpiši se‘. Pogledavao sam se s trenerom, a on mi je rekao da se potpišem.‘‘, prepričavao je Aliev, a zatim je dodao kako je osjećo određeno grižnju savjesti i zamolio je trenera da im pojasni da on ipak nije Khabib. Nakon toga, nitko ih više nije tako uljudno posluživao na tom letu.

Čak i dok je na Tajlandu, mnogi Alieva pozdravljaju nazivajući ga Khabibom, a ovaj šaljivi Tadžik otkrio je da jednostavno uzvraća pozdrave praveći se da je uistinu Khabib Nurmagomedov. Teško mu je i zamjeriti, jer vjerojatno bi se umorio objašnjavajući svakoj osobi da je on Nurullo Aliev.

Linker
27. lipanj 2024 22:56