UFC

(VIDEO) ‘Ti si najveći teškaš svih vremena‘: Pogledajte kako je Jones prozvao Stipu Miočića

Jon Jones (lijevo) i Stipe Miočić (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neposredno nakon pobjede nad Ganeom, ‘‘Bones‘‘ je odmah prozvao svoju sljedeću metu

Maestralno, iznad svih očekivanja prošao je debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji. Pribojavali smo se da bi duga pauza mogla ostaviti traga na njemu, nije nam Jones djelovao fizički impozantno, ali onda kada je započeo njegov meč protiv Ciryla Ganea, Jones nas je samo podsjetio da ga apsolutno nikad ne smijemo podcijeniti.

Jedan od najvećih boraca u povijesti trebao je dvije minute i četiri sekunde da dođe do titule prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Jones je ‘‘giljotinom‘‘ prisilio Ganea na predaju u glavnoj borbi večeri na UFC 285 eventu i preuzeo je tron u teškoj kategoriji.

Podsjećamo, tron je bio upražnjen nakon odlaska Francisa Ngannoua koji se nije uspio dogovoriti s UFC-om oko novog ugovora, a novi kralj teške kategorije sada je Jon Jones. Međutim, da bi dodatno podebljao svoju ostavštinu, Jones će trebati i pobjedu nad najvećim teškašem u povijesti, a to je Stipe Miočić.

Svjestan je toga i ‘‘Bones‘‘ koji je više puta izjavio da Miočića vidi kao većeg borca od svih ostalih teškaša i rado bi se borio s njim. Stipe Miočić ranije ovog tjedna otkrio je da su mu čelnici UFC-a obećali borbu protiv pobjednika meča između Ciryla Ganea i Jona Jonesa. Meč bi se trebao održati 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu, a Joe Rogan tijekom ‘‘Octagon intervjua‘‘ upitao je Jona Jonesa što misli o tome.

‘‘Ooo da. Želite li vidjeti kako prebijam Stipu? Oko jedne stvari u UFC-u sam siguran, a to je da uvijek pružaju navijačima ono što žele vidjeti. Stipe Miočiću, nadam se da ćeš se pojaviti. Ti si najveći teškaš svih vremena i to je ono što želim. Želim te, uistinu želim (borbu protiv tebe).‘‘, poručio je Jon Jones, a Stipe Miočić sjedio je uz kavez uživo gledajući kako Jones osvaja titulu i proziva ga neposredno nakon borbe.

Jon Jones iz meča protiv Ganea izašao je neokrznut i bez ikakvih ozljeda. Time se uistinu pruža mogućnost da uđe u kavez i prvom polovicom sedmog mjeseca, a bit će to jedan od najvećih mečeva u povijesti UFC-a. Jon Jones po mnogima je najveći borac ikad, dok Stipe Miočić u očima mnogih nosi epitet najvećeg UFC-ovog teškaša u povijesti.

Nama preostaje čekati i nadati se da ćemo uistinu dobiti priliku pogledati taj meč, a Jonesovu prozivku pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
29. lipanj 2024 02:04