UFC

(VIDEO) Te večeri Chris Weidman je šokirao svijet: Prisjetite se jedne od najvećih UFC senzacija

Anderson Silva vs. Chris Weidman

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 162 event ponudio je pregršt zanimljivih mečeva i ponešto iznenađujućih ishoda

S obzirom da je UFC-ov International Fight Week u tijeku, promocija nas s vremena na vrijeme prisjeti nekih od kultnih trenutaka koji su se događali u takvim tjednima.

Obično se radi o tjednu koji obuhvaća prvi vikend u sedmom mjesecu, a UFC 162 priredba također je bila dio International Fight Weeka. Bio je to event koji je otvoren s četiri nokauta u nizu.

Mike Pierce nokautirao je Davida Mitchella, a Brian Melancon zaustavio je Setha Baczynskog u prvoj rundi. Uslijedio je meč Edsona Barboze koji je low kickovima prisilio Rafaella Oliveiru na predaju, a zatim je Gabriel Gonzaga nokautirao Davea Hermana nakon samo 17 sekundi.

Od narednih šest mečeva, pet ih je otišlo na sudačku odluku, a samo je Cub Swanson došao do finiša, završivši Dennisa Sivera tehničkim nokautom.

Glavna borba večera ipak je ponudila jedan od najupečatljivijih trenutaka u povijesti UFC-a. Anderson Silva tražio je svoju jedanaestu obranu titule i ukupno 18. pobjedu zaredom. ''Spider'' je djelovao nezaustavljivo tih godina i bio je veliki favorit protiv Chrisa Weidmana, iako je američki borac bio neporaženih u prvih devet profesionalnih nastupa.

Silva se i u ovom meču služio svojim klasičnim taktikama provociranja protivnika. Spuštao je Anderson ruke i samouvjereno bi eskivirao udarce. Protiv Chrisa Weidmana, ta navika skupo ga je koštala. Weidman je uspio povezati nekoliko čistih udaraca i nokautirao je Silvu nakon 78 sekundi druge runde.

Bilo je to tada ogromno iznenađenje i UFC-ova srednja kategorija dobila je novog prvaka. Uzvrat je uslijedio krajem 2013. godine, ali završio je na jako loš način po Andersona Silvu koji je slomio nogu u drugoj rundi.

Ipak, uzvrat nije tema ovog članka i videa koji se nalazi pri dnu teksta. UFC 162 event ovaj put u središtu je pozornosti, a vi se prisjetite najboljih trenutaka te sjajne priredbe.

P.S. Charles Oliveira također je nastupio na tom eventu, kao i Roger Gracie.

Linker
27. lipanj 2024 04:18