UFC

(VIDEO) Tako se postaje BMF: Prisjetimo se Masvidalove dominantne pobjede nad Diazom

Diaz vs. Masvidal
 screenshot/YouTube
Jorge Masvidal u studenom je prošle godine upisao dominantnu pobjedu nad Nateom Diazom

Dugo su trajala prošlogodišnja kombiniranja po pitanju glavne borbe UFC 244 priredbe koja se, već standardno u mjesecu studenom, održavala u njujorškom Madison Square Gardenu. Kad je postalo jasno da UFC neće moći organizirati veliku borbu za titulu, oni su novu titulu izmislili. BMF (badest motherf**ker) titule je uvedena, a za istu su se borili Jorge Masvidal i Nate Diaz.

Borba koja je samim ugovaranjem stvorila "hype" trebala je biti neizvjesna i puna akcije, a na kraju se dobilo samo ovo potonje. Akcije uistinu nije nedostajalo, no neizvjesnosti nije bilo niti u jednom trenutku. Masvidal je dominirao u borbi na nogama, a također i u parteru, gdje bi borba najčešće završavala nakon serija udaraca na koje Diaz više ne bi mogao odgovarati. Nakon tri runde borba je prekinuta zbog prevelike posjekotine na Diazovom licu, odnosno nakon reakcije liječnika koji mu nisu dozvolili nastavak.

Iako je poraženi borac tvrdio kako je borba trebala biti nastavljena i da je tek u tim trenucima uhvatio svoju "radnu temperaturu" te je bio spreman preuzeti dominaciju, činjenica je da je ovo bila dominantna pobjeda Masvidala, nakon koje su ga fanovi u većini proglasili novim izazivačem. Pomalo dužim i neočekivanim putem, odnosno nakon otkazivanja borbe protiv Kamarua Usmana od strane Gilberta Burnsa, on će to nadolazećeg vikenda i postati.

Linker
22. rujan 2024 01:34