UFC

(VIDEO) Sterling se javio pred operaciju: Pokazao rendgensku snimku i otkrio kad se vraća u akciju

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Kao što je i najavio, Aljamain Sterling podvrgnut će se zahvatu na vratnoj kralježnici

Revanš borbe za titulu UFC prvaka bantam kategorije morat će pričekati gotovo do kraja godine. Kao što je već ranije najavio, prvak Aljamain Sterling odlučio se podvrgnuti operativnom zahvatu, da bi riješio problem s kojim se bori već godinama.

Dan njegove operacije je sad došao, budući da se javio iz bolnice putem poruke na društvenim mrežama, uz dodatni video prilog.

"Predoperacija je gotova, sutra smo bionički! Jako sam emocionalan oko ove procedure. Nervozan sam, zahvalan, ali i uplašen u isto vrijeme. Svaki pripremni kamp morao sam koristiti traku za herniju diska i prolaziti kroz bol da bih se borio za fanove. Prvi put još dok sam hrvao na koledžu.

Od tada su mi se simptomi znatno pogoršali. Boli me dok vozim, spavam, stojim ili sjedim. Nakon posljednje borbe došla je i mišićna slabost u lijevoj ruci i nisam se mogao pripremiti za revanš u lipnju. Mislim da je problem što sam mu dozvolio suplex u prvoj rundi. Tada je došlo do ozljede koja je to uzrokovala.

Borba protiv Yana bila mi je jako loša u usporedbi s onima ranije. No, niti u jednom trenutku nisam prestao ići naprijed i to je nešto s čime mogu živjeti. Jedva čekam krenuti s rehabilitacijom, da bih svima onima koji sumnjaju pokazao tko sam! Listopad će jako brzo doći", napisao je Sterling.

Na video snimci koju je objavio možete vidjeti liječnika gdje mu objašnjava kakvo je stanje njegove vratne kralježnice.

Situacija u bantam kategoriji sad je nedefinirana. 8. svibnja borit će se TJ Dillashaw i Cory Sandhagen, a plan je bio da pobjednik te borbe postane izazivač i bori se s pobjednikom revanša Sterlinga i Yana, za koji se tada još uvijek vjerovalo da će se održati u lipnju.

Zapravo, najveće je pitanje što će napraviti Yan. Hoće li čekati Sterlingov povratak ili će u međuvremenu prihvatiti neku borbu. Mnogi smatraju kako se Sterling nada upravo ovome drugom, uz nadu da će Rus tu borbu izgubiti, nakon čega bi ga pri povratku sigurno čekao Dillashaw ili Sandhagen, kojeg je već savladao.

Linker
28. lipanj 2024 15:39