UFC

(VIDEO) Savršeno pogođen stražnji kružni udarac: Pogledajte spektakularni nokaut nekoć velikog UFC-ovog talenta

Damir Ismagulov (lijevo) vs. Oberdan Tenorio (desno)

 Screenshot (twitter, Caposa)
33-godišnji borac lake kategorije upisao je drugu uzastopnu pobjedu nakon odlaska iz UFC-a

Sjajnom nokautu proteklog vikenda svjedočila je publika u Aktobeu, gradu na zapadu Kazahstana. Alash Pride FC organizacija održala je svoj jubilarni stoti event, a u glavnoj borbi večeri nastupio je Damir Ismagulov (26-3-0, 5-2 UFC).

Ismagulov je borac čije ime dobro poznajemo iz vremena dok je nastupao pod okriljem UFC-a, ali sjajni kazahstanski borac lake kategorije sada nastupa u svojoj domovini. Ismagulov je trebao samo dvije minute i 12 sekundi kako bi okončao glavnu borbu večeri, a nokautom u prvoj rundi svladao je Oberdana Tenorija (36-16-1) iz Brazila.

Nokaut, odnosno potez kojim je Ismagulov došao do pobjede nokautom, zbilja je fenomenalan. Damir je pokazao odličan osjećaj za tajming i sjajno je pogodio stražnjim kružnim udarcem. Tenorio je pao "kao pokošen" i nije bilo potrebe za dodatnim udarcima. Ismagulov je došao do 26. pobjede u karijeri i potvrdio je kako je ipak prevelika klasa za tu razinu borbe.

Oni manje upućeni možda nisu ni svjesni koliko je Ismagulov zapravo dobar borac. Nekadašnji prvak M-1 organizacije, pod okriljem UFC-a upisao je pet pobjeda u prvih pet nastupa. UFC-ovi "matchmakeri" nisu mu davali lake protivnike, pa je tako Ismagulov već u drugom nastupu porazio jako dobrog Joela Alvareza, a slavio je i u mečevima protiv Rafaela Alvesa, Thiaga Moisesa i jako opasnog Gurama Kutateladzea.

Prvi poraz Ismagulova u UFC-u dogodio se krajem 2022. godine. Kazahstanac je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od strane Armana Tsarukyana, trenutno ponajboljeg borca u kategoriji. Damir je nedugo poslije obznanio kako se povlači iz sporta zbog zdravstvenih problema, ali u sedmom mjesecu 2023. godine vratio se u kavez.

Bila je to vjerojatno najlošija Damirova izvedba, a Grant Dawson prilično uvjerljvo slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Ismagulov nakon dva uzastopna poraza nije potpisao novi ugovor s UFC-om i zaputio se put Kazahstana gdje je odradio dva nastupa. Sredinom sedmog mjeseca ove godine porazio je Dimitryja Klimova, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca. Druga pobjeda došla je u već spomenutom meču protiv Tenorija.

Vidjet ćemo što slijedi za Ismagulova. Borac ruskog i kazahstanskog državljanstva u drugom mjesecu ove godine proslavio je 33. rođendan. Vrijeme mu polako curi, ali on i dalje ima kvalitetu za nastupanje u bilo kojoj svjetskoj organizaciji. Upitno je ipak ima li ambicije za povratak u UFC ili neku drugu veliku svjetsku organizaciju.

Možda FNC-ovi čelnici trebaju ispitati kako diše Damir Ismagulov, samo predlažemo...

Linker
24. rujan 2024 13:57