UFC

(VIDEO) Savršeno pogođen ‘high kick‘ i zakašnjela reakcija Herba Deana: Pogledajte kako je ‘Poatan‘ nokautirao Prochazku

Alex Pereira (lijevo) vs. Jiri Prochazka (desno)

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Alex Pereira nokautirao je Jirija Prochazku na samom početku druge runde

Jiri Prochazka u 11. mjesecu prošle godine prvi puta je dijelio kavez s Alexom Pereirom. Nakon vrlo dobre prve runde, Prochazka je završio nokautiran u drugoj rundi i nije se uspio dočepati UFC-ovog pojasa u poluteškoj kategoriji.

Više od pola godine nakon prvog meča, Prochazka je iznenada dobio priliku revanširati se. Kad kažemo iznenada, ne mislimo da Prochazka nije zaslužio šansu, nego aludiramo na termin održavanja borbe.

Conor McGregor i Michael Chandler trebali su predvoditi UFC 303 event, ali nakon Irčeve ozljede, UFC je Prochazki i Pereiri ponudio meč na ‘‘short notice‘‘. Oba ratnika prihvatila su tu ponudu, a Prochazka je vjerovao kako će revanš donijeti drukčiji ishod od prvog meča.

Nažalost po njega, grdno se prevario. Ni ta prva runda nije bila uspješna kao u prvom meču. Pereira je odradio vrhunskih pet minuta, a začinio ih je nokdaunom u posljednjoj sekundi, sa zvukom zvona za kraj runde.

Prochazka se uspio pridići i otići do svog kuta u pauzi između rundi, ali bilo je vidljivo da je dezorijentiran i na rubu teškog poraza nokautom. 13 sekundi potrajala je druga runda, a ‘‘Poatan‘‘ je ponovno porazio Prochazku nokautom u drugoj rundi.

Presudan je ovaj puta bio ‘‘high kick‘‘. Pereira je fantastično pogodio lijevom nogom, a prije nego se Herb Dean odlučio umiješati, Pereira je zadao još nekoliko udaraca kojima je samo potvrdio pobjedu nokautom.

Savršena izvedba Alexa Pereire i ‘‘Cro copovski‘‘ nokaut o kojem će se dugo pričati obilježili su UFC 303. Snimku Pereirinog nokauta nad Prochazkom pogledajte klikom na LINK.

Linker
02. srpanj 2024 08:24