UFC

(VIDEO) Prisjetite se posljednje pobjede Derricka Lewisa: Krajem prošle godine ugasio je jedan ‘hype‘

Derrick Lewis

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Crna zvijer‘‘ večeras će pokušati zaustaviti novog perspektivnog teškaša u naletu

2022. godina nije bila dobra za Derricka Lewisa. ‘‘Black Beast‘‘ ušao je u godinu nakon pobjede nokautom protiv Chrisa Daukausa i nadao se izboriti novi napad na titulu u teškoj kategoriji.

Već u drugom mjesecu Lewis je doživio ‘‘hladan tuš‘‘. Bio je to jedan od težih Lewisovih poraza u karijeri, a nokautirao ga je Tai Tuivasa. ‘‘Bam Bam‘‘ i Lewis poznati su kao borci koji pripadaju samom vrhu kad su u pitanju teškaši najrazornijeg udarca i bilo je zanimljivo popratiti tko će pasti prvi.

Iako je Lewis napravio pregršt problema Tuivasi, Australac je pokazao nevjerojatnu čvrstoću i Lewisa je nokautirao laktom u drugoj rundi. Derrick nakon toga nije ulazio u kavez do kraja sedmog mjeseca, a UFC ga je upario s ruskim teškašem Sergeijem Pavlovichem.

55 sekundi trebalo je Pavlovichu da slavi tehničkim nokautom, ali bila je to vrlo kontroverzna završnica i mišljenje mnogih je da se radilo u preuranjenom prekidu. Dva poraza zaredom Lewis je upisao samo još jednom u svojoj karijeri. Bio je to period od 11. mjeseca 2018. godine pa do trećeg mjeseca 2019. godina. Daniel Cormier i Junior dos Santos tada su prekidima u drugoj rundi pobijedili ‘‘Crnu zvijer‘‘, a Tuivasa i Pavlovich ponovili su nešto slično.

37-godišnji Lewis sve je bliže završetku karijere, ali zasigurno se nada povratku na pobjedničke staze. Serghei Spivak njegov je večerašnji protivnik, a Moldavac je trenutno 12. u poretku izazivača teške kategorije. Spivak će zapravo tražiti iskorak u top 10, jer Lewis je trenutno sedmorangirani izazivač teške kategorije. Moldavcu su najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri ona protiv Taija Tuivase i Alexeyja Oleinika, a borba protiv Derricka Lewisa pokazat će nam je li Spivak spreman za nešto više.

Lewis će dati sve od sebe da mu pomrsi račune, slično kao što ih je krajem prošle godine pomrsio Chrisu Daukausu. Bivši policajac iz Philadelphije tada je bio u naletu i u meč protiv Lewisa ušao je s pet uzastopnih pobjeda, a svih pet ostvario je nokautom. Lewis mu se ipak pokazao nepremostivom preprekom i nokautirao ga je nakon nešto više od tri i pol minute borbe.

Spivak i Lewis predvode večerašnji UFC Fight Night 215 event koji je počeo u 19:00h. ‘‘Main card‘‘ starta od 22:00h, a Lewis i Spivak u kavezu će se naći iza ponoći. Ususret njihovoj borbi, prisjetite se posljednje Lewisove pobjede u videu koji se nalazi ispod teksta.

Linker
01. srpanj 2024 17:06