UFC

(VIDEO) Prisjetite se druge borbe Maxa Hollowayja i Alexandera Volkanovskog

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC je putem svog Youtube kanala odlučio fanove podsjetiti na borbu dvojice sjajnih boraca

Brojni MMA fanovi i stručnjaci pomalo su ostali iznenađeni kada je Alexander Volkanovski poprilično rutinirano došao do pobjede nad Maxom Hollowayjem u prosincu 2019. godine te mu je pritom oduzeo pojas UFC-ove perolake kategorije. Dva su suca bodovala meč rezultatom 48-47 dok je Junichiro Kamijo svih pet rundi dao Volkanovskom (50-45). Unatoč tome, Holloway je dobio instantni revanš, no mnogi su se pitali što može biti drukčije nakon što je prošlo nešto više od pola godine nakon prve borbe.

Max Holloway puno je smirenije i staloženije ušao u drugi meč, a krajem prve i krajem druge runde Holloway je oba puta bio čak i blizu da završi svog protivnika. Volkanovski se konsolidirao kako je meč odmicao, a posebno uvjerljiv bio je u četvrtoj rundi. Treća i peta runda bile su poprilično tijesne, no odlučujuću zadnju rundu dvojica sudaca presudila su u korist Volkanovskog koji je time došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom (48-47, 48-47, 47-48). Konačna statistika kaže kako je Alexander Volkanovski pogodio 137 značajnih udaraca, a Max Holloway 102. Međutim, borba je povlačila niz polemika oko toga tko je trebao pobijediti, a fanovi na društvenim mrežama nerijetko još uvijek tvrde kako je Max Holloway pokraden u toj borbi.

Čak je i UFC-ov predsjednik Dana White javno izrazio svoje mišljenje nakon borbe rekavši:

"Slušajte, ne možeš tu odluku ostaviti tim likovima. Imamo neke loše sudačke procjene. Siguran sam da je Holloway shrvan."

Volkanovski se nakon tog 12. srpnja protekle godine i drugog meča protiv Hollowayja nije borio. Idući nastup za aktualnog prvaka UFC-ove perolake kategorije na rasporedu je 25. rujna, a protivnik će mu biti Brian Ortega. Max Holloway s druge strane nastupio je u siječnju ove godine kada je fantastičnim nastupom totalno izdominirao Calvina Kattara pobjedivši ga jednoglasnom odlukom nakon pet rundi borbe. Max bi svoj idući nastup trebao odraditi protiv Yaira Rodrigueza.

UFC je u sklopu nadolazeće borbe Alexandera Volkanovskog fanove počastio snimkom druge borbe između njega i Maxa Hollowayja. Teško je reći tko je uistinu zaslužio pobijediti i je li Max pokraden. Međutim, sigurno je kako su obojica sjajni borci te su dokazali da su izrazito male razlike među njima. Tko zna, možda ih tokom iduće godine budemo gledali po treći puta, a vi se do tada podsjetite kako je izgledao taj sporni drugi meč. Snimku borbe možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
29. lipanj 2024 01:36