UFC

(VIDEO) Pogledajte trenutak kada je Donald Trump nagovarao UFC-ovu legendu da ne ide u mirovinu

Trump, White i Lawler

 Roku Screenshot
Roku je odlučio podijeliti intimne trenutke koje su snimili proteklih godina, a ovaj je zasigurno vrijedan pozornosti

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump, poznat je kao veliki ljubitelj borilačkih sportova, te je želio da se jedan od najikoničnijih bivših svjetskih prvaka zadrži u oktogonu nakon njegove posljednje pobjede.

Robbie Lawler, koji je držao UFC-ovu titulu u velter kategoriji dvije godine u intervalu između 2014. i 2016., sudjelovao je u nekim od najuzbudljivijih borbi u povijesti MMA-a. No, nakon što je prošle godine navršio 41 godinu, odlučio je okačiti rukavice o klin s jednom posljednjom borbom.

"Ruthless" je dobio rijetku priliku za bajkoviti oproštaj kada je brutalno nokautirao Nika Pricea u prvih 40 sekundi njihove borbe na UFC-u 290, prije nego što je ostavio rukavice u ringu. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije, bivši predsjednik Trump ga je molio da se ne povlači nakon tako impresivne izvedbe.

Trump, 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, bio je prisutan u T-Mobile Areni na povijesnom događaju, čiji je vrhunac bila obrana titule perolake kategorije Alexandera Volkanovskog protiv Yaira Rodrigueza. Promatrao je iz "backstagea" kako Lawler dominira Priceom u svojoj posljednjoj borbi.

Kada je susreo bivšeg svjetskog prvaka u svlačionici nakon borbe, Trump ga je molio da se ponovno bori. Nova snimka iz dokumentarne serije na Roku "Fight Inc: Inside The UFC" prikazuje cijelu interakciju. Šef promocije, Dana White, može se vidjeti kako bivšem predsjedniku govori: "To je bila posljednja borba Robbieja Lawlera, upravo ga je nokautirao." Trump odgovara: "Oh čovječe." Kada je napokon susreo Lawlera, može se čuti kako se šali: "Neću se boriti s ovim tipom" prije nego što mu kaže: "Bio sam veliki obožavatelj."

"To je bio pakleni nokaut" kaže Trump, prije nego što se okrene prema Whiteu i kaže: "Dakle, ima opciju? Može se odmah vratiti ili može u mirovinu!" White tada napominje da mu je Trump izvan kamere rekao: "Znaš što ovo znači? Neće se sada povući."

Član Kuće slavnih upozorio je promociju i fanove unaprijed da će, bez obzira na rezultat, otići u mirovinu na kraju svoje borbe. Dobio je emotivni oproštaj dok su prikazivali paket njegovih najboljih trenutaka iz svoje karijere. Lawler, inače jedan od "najstojičnijih" likova u borilačkom sportu, bio je vidno dirnut gestom promocije. Rijetko kada idu iznad i izvan u takvim situacijama, ali to je bio jedan od najdirljivijih trenutaka godine.

"Ovo je nevjerojatno" rekao je Lawler Joeu Roganu u oktogonu nakon što je obrisao suze dok je gledao nostalgični paket istaknutih trenutaka. "Imao sam dugu karijeru i mnogo ljudi mi je pomoglo da dođem do ovdje gdje sam danas. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće i blagoslovljen sam. Zahvalan sam."

I unatoč tome što je Conor McGregor izjavio da će se vratiti borbama unutar nekoliko mjeseci, Lawler je ostao u mirovini. Sada je jedan od glavnih trenera u Kill Cliff MMA u Floridi, te trenira borce poput bivšeg Bellatorovog prvaka Logana Storleya.

Linker
12. lipanj 2024 14:31