UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je izgledao dosadašnji UFC put Islama Makhacheva

Abdulmanap Nurmagomedov, Khabib Nurmagomedov, Islam Makhachev i Joe Rogan

 screenshot (YouTube, UFC)
Već gotovo punih sedam godina sjajni se Rus bori u UFC-ovom Octagonu

23. svibnja 2015. godine debitirao je Islam Makhachev u UFC-ovom Octagonu te je tim putem gušenjem savladao Lea Kuntza. Bilo je to tri godine nakon prve UFC borbe njegovog timskog kolega, prijatelja i mentora, Khabiba Nurmagomedova.

Islam je nakon slavlja u prvoj borbi poklekao u drugom nastupu te se dugo nije uspio uključiti među ozbiljne pretendente za vrh. I nisu tu problem bili slabiji nastupi. Problem je što nastupa gotovo da i nije bilo. Kad je Islam izlazio u Octagon, većinom bi to bilo impresivno, no jednostavno nije bilo dovoljno često da bi ga ljudi upamtili.

Tek Khabibovim odlaskom krenula je njegova prava priča, koja se posebno aktivirala u posljednjih godinu dana. 30-godišnji Islam odradit će ovog vikenda svoju četvrtu borbu u manje od 12 mjeseci. Savlada li Bobbyja Greena mogao bi doći i do statusa izazivača. Uostalom, Khabib je više puta potvrdio kako svog kolegu i nasljednika do kraja ove godine vidi na tronu koji je on sad već prije godinu i pol dana napustio.

UFC nas je putem svog YouTube kanala odlučio podsjetiti na to kako je izgledao Islamov uspon prema današnjem statusu. Kako su zapravo izgledale njegove borbe te kako je izgledao on sam. I uvijek je takav neki vremenski pregled u ovakvim slučajevima zanimljivo pogledati.

Priliku za to imate ispod teksta.

Linker
30. lipanj 2024 09:18