UFC

(VIDEO) Ovakvo nešto niste još vidjeli: pogledajte koliko izmoreno izgleda UFC-ov borac koji je ’skinuo’ previše kilograma

Wiiliam ”The Jaguar” Gomis

 WILLIAM GOMIS Instagram
Mnogi fanovi aktivno propitkuju svrsishodnost tzv. ’skidanja kilograma’ i rehidracije u borilačkim sportovima

’Skidanje kilograma’ kao pojava u borilačkom svijetu oduvijek je bila predmet kontroverze. Sama opravdanost ovog procesa je jako upitna i diskutabilna. Svojevrsnu antitezu "skidanju kilograma" dobili smo i na današnjem UFC-ovom službenom vaganju pred njihov 301. PPV event.

Francuski borac u perolakoj kategoriji William "The Jaguar" Gomis (13-2) doslovno nije mogao sam doći do vage već su mu pomagali ljudi iz njegovog tima, a jedini realan razlog toj iscrpljenosti je agresivno "skidanje kilograma". Namjerno pišemo ovo pod navodnicima jer u biti ti kilogrami bivaju vraćeni odmah nakon vage procesom rehidracije.

Gomis je na vaganju imao 64.9 kilograma što je osjetno niže za perolaku kategoriju čija je granica 66.5 kg. Bitno je naglasiti da se vagao s tenisicama i odjećom pa je UFC-ov komentator Jon Anik sugerirao da je njegova čista tjelesna masa još niža.

"Ovo još nismo vidjeli..." rekao je panel UFC-ovih komentatora jednoglasno, a pitanje je hoće li doktorski tim UFC-a na kraju dopustiti nastup 26-godišnjem Francuzu koji ima sjajan niz od tri pobjede otkad je član UFC-ovog rostera.

Linker
13. svibanj 2024 07:35