UFC

(VIDEO) Ništa od meča između Du Plessisa i Adesanye? ‘Dricus ispada iz igre, Strickland upada‘

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (skroz desno)

 Screenshot (twitter | Israel Adesanya) | Youtube (tnt Sports)
Prvak UFC-ove srednje kategorije otkrio je zanimljive informacije o svom sljedećem nastupu

Dugo Israel Adesanya nije bio ovako motiviran uoči pripreme za meč. Južnoafrički borac Dricus Du Plessis trebao je biti njegov sljedeći protivnik, a između Adesanye i Dricusa ogromne su tenzije. Du Plessis je još u trećem mjesecu ove godine izjavio kako će on postati ‘‘prvim afričkim prvakom u UFC-u.‘‘, jer za razliku od Adesanye, Ngannoua i Usmana, on živi i trenira na afričkom kontinentu.

Adesanya se najviše uvrijedio nakon te izjave Dricusa Du Plessisa, a dvojica boraca odradili su i sučeljavanje nakon UFC 290 eventa. ‘‘Izzy‘‘ je višestruko puta nazvao Dricusa ‘‘niggerom‘‘ (‘crnčugom‘) i aludirao je kako Dricus nema afričke korijene jer je bijelac. Sve to stvorilo je odličnu podlogu za njihov meč, a činjenica da je Du Plessis uvjerljivo porazio Roberta Whittakera učinila je borbu s Adesanyom još zanimljivijom.

Nažalost, ako je vjerovati Israelu Adesanyu, ovaj meč ipak nećemo gledati još neko vrijeme. Nadao se Adesanya obračunu na UFC 293 eventu koji će se održati 10. rujna (deveti mjesec) u Sydneyju, ali prema Israelovim navodima, Du Plessis je odbio nastup na tom eventu.

‘‘Ne znam kako uopće započeti ovo, ali Dricus Du Plessis, kujice jedna. Govorio si: ‘Samo trebaš navući rukavice i odmah sam spreman boriti se‘. Nisi bio spreman, jer ti si kujica. Zato ne želiš prihvatiti ovaj meč. Govoriš da ti je stopalo natečeno. ‘Nigga‘, moje koljeno bilo je oštećeno prije posljednjeg meča, ali pogodi što? Ja sam se pojavio, jer to je ono što prvaci rade. Šampionski kalibar, mi smo izgrađeni od drukčijeg materijala. Puno vas boraca govori ‘Borit ću se protiv bilo koga, bilo gdje i bilo kada‘. Ne, nećete. To ja radim i to radi Alex Volkanovski. Mi smo drukčiji.‘‘, započeo je Adesanya, a potom je otkrio tko bi mogao uskočiti umjesto Du Plessisa.

‘‘Trenutno sam u dvorani, pripremam se odraditi ponešto posla. Dakle, borit ću se u Sydneyju, nije me briga protiv koga. ‘Dickless Du Pussy‘, nosi se. Ispadaš iz igre. (Sean) Strickland, ti upadaš, odradimo ‘muški ples‘ (‘man-dance‘), pokazat ću ti kako se zapravo pleše. Ali da, jednostavno sam umoran od svih vas koji pričate sranja kako ste spremni boriti se, a zapravo niste.‘‘, zaključio je prvak UFC-ove srednje kategorije.

Uskoči li Sean Strickland umjesto Du Plessisa, možemo reći kako se dogodio jedan podosta očekivan rasplet. Još početkom ovog mjeseca nakon Seanove pobjede nad Abusom, pisali smo vam o mogućim opcijama za sljedeći Stricklandov meč.

Dricus Du Plessis bio bi idealno rješenje za Adesanyu, ali čak i ako pobijedi Whittakera, upitno je koliko bi Dricus bio voljan nastupiti tako brzo u meču za titulu. Sean Strickland pobornik je što češćih nastupa, a iz meča protiv Abusa Magomedova izašao je bez težih ozljeda. Objeručke bi Sean prihvatio ponudu za nastup u Australiji, posebno ako se radi o meču za titulu. Time se UFC-u pruža šansa da ispune želju Adesanyi koji inače stanuje na Novom Zelandu, a riješili bi i pitanje glavne borbe večeri za taj event.‘‘, dio je teksta, odnosno uvertire u anketu koju smo tada objavili.

UFC 293 event ide upravo u tom smjeru. Du Plessis jednostavno ne želi olako prokockati priliku za osvojiti UFC-ov pojas i nije spreman ekspresno uskočiti u novi trening kamp. Sean Strickland je pak borac koji bi se ovaj vikend pristao boriti protiv Adesanye i takav mentalitet sada bi ga mogao dovesti u priliku da se bori za titulu. Vjerujemo da uskoro slijedi službena potvrda i tada ćemo saznati tko će uistinu biti sljedeći protivnik Israela Adesanye.

Linker
29. lipanj 2024 04:06