UFC

(VIDEO) Nevjerojatan ispad Israela Adesanye: Pogledajte kako je rasistički izvrijeđao Du Plessisa

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije bio je vrlo ljutit tijekom sučeljavanja s Du Plessisom

Pobjedu karijere upisao je Dricus Du Plessis na UFC 290 eventu. Južnoafrički borac nokautom u drugoj rundi porazio je Roberta Whittakera, borca kojeg je u srednjoj kategoriji porazio samo prvak Israel Adesanya. Dricus je pobjedom nad Whittakerom izborio status sljedećeg izazivača i kasnije ove godine trebao bi se boriti protiv prvaka Adesanye.

Još uoči meča protiv Whittakera, velike tenzije nastale su na relaciji Du Plessis - Adesanya. Dricus Du Plessis ranije ove godine porazio je Dereka Brunsona i najavio je kako će postati prvim afričkim prvakom u UFC-u. Dricus je tada pojasnio kako Israel Adesanya, Francis Ngannou i Kamaru Usman dugi niz godina žive izvan granica Afrike, a neki od njih uopće nisu niti odrasli na tom kontinentu. Adesanya je ostao uvrijeđen tom izjavom Du Plessisa i već neko vrijeme zaziva meč protiv Dricusa.

Prvaku se želja ispunila, a već na UFC 290 eventu dobio je priliku odraditi sučeljavanje unutar kaveza. Adesanya je kročio u kavez neposredno nakon Dricusove pobjede, a koliko je ljut na Du Plessisa, vidjelo se tijekom ovog sučeljavanja.

Adesanya je neprekidno nazivao Du Plessisa ‘‘niggerom‘‘ (‘crnčugom‘) i svojim ‘‘afričkim bratom‘‘. Du Plessis je dodao kako oni nisu nikakva braća, a Israel Adesanya nije prestajao s konstatacijama kojima je pokušao osporiti Dricusove afričke korijene. Spominjao je prvak i DNK testove kojima bi se dokazalo tko zapravo potječe iz Afrike, a Dricusu gotovo da nije niti dopustio da nešto kaže.

Du Plessis je u jednom trenutku jednostavno odlučio izignorirati Adesanyu, okrenuo se prema publici i nastavio je slaviti svoju pobjedu nad Robertom Whittakerom. Bio je ovo jedan vrlo nedoličan ispad Israela Adesanye, a teško je i zamisliti kakve bi posljedice snosio Dricus Du Plessis da je postupio na sličan način.

Ipak, UFC je preko ove situacije samo dodatno podigao ‘‘hype‘‘ oko ovog meča i Adesanya ponovno ima zanimljivog izazivača unutar srednje kategorije.

Kako je proteklo njihovo prvo sučeljavanje, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
02. srpanj 2024 09:33