UFC

(VIDEO) Kad nije u hrvačkoj dvorani, Islam Makhachev igra nogomet! Pogledajte kako UFC-ov prvak barata loptom

Islam Makhachev

 Screenshot/Instagram
Islam i Khabib osvjedočeni su ljubitelji ‘najvažnije sporedne stvari na svijetu‘

Islam Makhachev (24-1) predvodit će, 21. listopada, UFC-ovu priredbu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima svojom (drugom) borbom protiv Charlesa Oliveire (34-9). Aktualni prvak lake kategorije zasigurno je krenuo s pripremama za taj meč, no, s obzirom da do istog ima još gotovo dva mjeseca, njegov pripremni kamp još uvijek nije u punom jeku, pa je tako Dagestanac pronašao vremena za - nogomet.

Makhachev je, naime, sa svojim timskim kolegama odlučio odmjeriti snage na nogometnom terenu, a to dokazuje videozapis koji ovih dana kruži društvenim mrežama, a na kojiem UFC-ovog "lightweight" prvaka možemo vidjeti u jednoj potpuno novoj ulozi. Islam djeluje vrlo angažirano na travnjaku, osobito u ofenzivnom dijelu igre. Iako nijedan od njegovih udaraca nije završio u mreži, iz snimke je razvidno kako dagestanski borac barata određenim nogometnim vještinama. Kako je sve skupa izgledalo, možete pogledati u videu koji slijedi.

Treba spomenuti i da ovo nije prvi put da se u bespuću društvenih mreža pojavljuju videozapisi Islama i njegovih timskih kolega, uključujući i Khabiba Nurmagomedova, da igraju nogomet, sport koji im je, pored hrvanja i slobodne borbe, poprilično drag. Samo tijekom prošle godine nekoliko je takvih snimki izašlo u javnost, a jednu od njih je objavio i sam Khabib na svom Instagram profilu.

Iako na početku snimke Khabib neskromno kaže da će igrati kao Luka Modrić, Makhachev je u kasnijem intervjuu otkrio da "Eagle" ipak nije osobito vješt s loptom. "Uvijek snimaju kad Khabib igra, on zna puno o nogometu, ali nije dobar igrač. Naravno da sam bolji od njega", rekao je Islam za BT Sports

Linker
19. rujan 2024 21:34