UFC

(VIDEO) Jiri nezadovoljan svojim nastupom: ‘Moram raditi na sebi da takve stvari više ne ponavljam u borbi‘

Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Prochazka je noćas postao novi prvak, no i dalje je svjestan svojih nedostataka

Iako se, naravno, već počelo govoriti kako je borba između Jiria Prochazke i Glovera Teixeire potencijalna borba godine, izgleda da novi prvak nikako nije zadovoljan kako je te borba izgledala i na koji je način osvojio pojas.

Sama činjenica da se u toj borbi našao u petoj rundi dokaz je da mu stvari nisu išle po planu, a 'submission' nad Gloverom Teixeirom, čovjekom koji u toj kategoriji vjerojatno ima i najbolji grappling, samo pojačava dojam kakvoj smo to borbi svjedočili u noći sa subote na nedjelju.

''S moje strane, to je bila užasna borba, užasna izvedba. Iskreno. Vidjeli ste, u nekim trenucima borbe sam jednostavno preživljavao'', rekao je Jiri na press konferenciji nakon borbe.

Jiri je nastavio: ''Moj plan, nije plan. J**eš plan! Moj životni cilj je biti dominantan a ne samo preživljavati. Biti lovac, a to ću i biti u sljedećoj borbi i to ću pokazati. Ne želim se boriti ovako. Teško je, puno krvi i nije nikako lijepo. Za vas je to možda lijepo, vas zabavlja, ali za borca nije.''

Na samom kraju se osvrnuo na ono što mu je bilo u fokusu u borbi: ''Sve smo znali, znali smo što moramo činiti. Moram raditi na tome, ne samo trenirati nego raditi na sebi da prestanem u borbi raditi takve stvari koje nisu dobre. Moram raditi samo ono što je efektivno da porazim protivnika. Mislim da je to velika pogreška'', zaključio je.

Iako je tek postao prvak, Jiri nije izgubio samokritičnost te je jako lijepo vidjeti da je borac svjestan svojih mana i pogrešaka, a s obzirom na njegov mentalitet, ne sumnjamo kako će zaista i poraditi na manama koje je i sam naveo.

Cijeli video pogledajte ispod:

Linker
05. listopad 2024 13:38