UFC

(VIDEO) ‘Jako dobro hrvam jer sam rođen u Dagestanu‘: Pogledajte sjajni UFC 280 ‘Countdown‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Spektakularni UFC-ov event dobio je tradicionalnu najavu kad su u pitanju PPV eventi

Početak ‘‘fight weeka‘‘ uoči velikih UFC PPV evenata uvijek je obilježen takozvanim ‘‘Countdown‘‘ (‘Odbrojavanje‘) videima. Radi se o serijalu kojim UFC nešto detaljnije najavljuje najveće mečeve na eventu koji slijedi, a ovaj put uistinu su imali pregršt materijala.

UFC 280 event nudi pregršt nevjerojatno zanimljivih i zvučnih mečeva i nije bilo lako izdvojiti tri borbe koje će pokriti ‘‘Countdownom‘‘. Jasno da su glavna i sunaslovna borba večeri imale rezervirano mjesto, a čast su dobili još Petr Yan i Sean O‘Malley.

Ono što fanove ipak najviše zanima, a to pokazuje i broj preglede na tim videima, jeste meč između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva. Radi se o borbi za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a po mnogima je ovo najiščekivaniji meč ove godine.

Brazilac Oliveira u nizu je od 11 uzastopnih pobjeda, dok je Makhachev na jednoj uzastopnoj pobjedi manje. Islama se već neko vrijeme gleda kao legitimnog nasljednika Khabiba Nurmagomedova, dok je Charles Oliveira kroz proteklih godinu do dvije postao jedan od najomiljenijih boraca na rosteru. Brazilac je pravi primjer borca koji se izdignuo iz prosječnosti, nadišao je sve poteškoće te se isprofilirao kao jedan od najboljih boraca na svijetu.

Kroz Countdown možete vidjeti neke dijelove njihovih priprema za subotnji meč, kao i aktivnosti kojima se ponekad bave dok ne treniraju. Oliveira je otkrio kako je veliki fan rodea, odnosno sporta u kojem se jašu bikovi. Nerijetko ‘‘Do Bronx‘‘ posjećuje takve priredbe u svom Brazilu i detaljnije je progovorio o ljubavi ka rodeu.

Preko Islama Makhacheva dobivamo uvid u ponešto dagestanske kulture, a rečenica koju je Islam izrekao u jednom dijelu videa možda je jedan od najboljih prikaza Dagestana.

‘‘Imam jako dobre hrvačke vještine jer sam rođen u Dagestanu.‘‘

I uistinu, gotovo svaki MMA borac iz Dagestana uvijek posjeduje nevjerojatno dobre hrvačke vještine. A gotovo svaki UFC-ov ‘‘Countdown‘‘ je također nevjerojatno zanimljiv i kvalitetne produkcije. Ništa drukčije nije niti ovaj put, a kompletan UFC 280 ‘‘Countdown‘‘ pogledajte pri dnu teksta.

Linker
03. srpanj 2024 09:26