UFC

(VIDEO) Gastelum komentirao kontroverznu situaciju s vaganja

 Screenshot (YouTube)
Atletska komisija države New York je izrekla svoj sud - Kelvin Gastelum prekršio je pravila na vaganju uoči UFC-a 244. Protiv njega će se pokrenuti disciplinski postupak, ali meč s Darrenom Tillom neće biti odgođen jer je stav Komisije taj da kontakt s trenerom Rafaelom Cordeirom nije toliko bitno utjecao na njegovu kilažu.

O cijelom slučaju oglasio se i sam Gastelum koji je prvo prokomentirao zašto se pojavio zadnji na vaganju, a onda i imao pola kilograma ispod granice srednje kategoriji.

"Vaga koju sam koristio bila je 'teža' od službene pa sam skidao više kilograma nego što sam zapravo trebao. Zato sam došao malo ispod granice. Moja je pokazivala točno 186 (lbs)", objasnio je Kelvin.

Uslijedio je potom njegov komentar na odluku Komisije i cijelu situaciju koja je podigla puno prašine u MMA zajednici.

"Uopće nisam znao da je bio toliko blizu iza mene. Mislim da je to ludo. Ako išta, mislim da me gurao prema dolje i dodavao još težine. Komisija mi je rekla da podignem ruke, to sam i učinio. Samo sam slijedio pravila. Ja sam samo fokusiran na vagu i ne pratim što se događa oko mene", pravdao se 28-godišnjak.

Gastelumu će meč s Tillom biti 21. u prodesionalnoj karijeri (15-4-1 nc) i prvi nakon poraza od Israela Adesanye. S druge strane, mladi Britanac će u Madison Square Gardenu tražiti prekid niza od dva poraza (Woodley, Masvidal) i svoje prvo slavlje u UFC-ovoj srednjoj kategoriji.

Linker
01. srpanj 2024 08:26