UFC

(VIDEO) Emotivni Donald Cerrone rasplakao se na konferenciji za medije uoči borbe protiv Lauzona

Donald Cerrone

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Jedan od najiskusnijih UFC boraca objasnio je što potiče njegovu pojačanu emocionalnost

Karijera Donalda Cerronea sve je bliže kraju i ''Kauboj'' je u jako lošoj seriji posljednjih godina. Pobjedu čeka od sredine 2019. godine, a nakon toga uslijedila su četiri poraza i ''no contest'' protiv Pricea.

Alex Morono nokautirao je Cerronea sredinom prošle godine i nakon toga nismo imali prilike gledati ''Kauboja'' u kavezu. Cerrone se u kavez vraća ovog vikenda, a protivnik će mu biti još jedan veteran, Joe Lauzon. Bit će to obračun boraca koji su u UFC-u jako dugo i nevjerojatno je da se dosad nisu susreli unutar kaveza. Lauzon pod okriljem UFC-a nastupa još od 2006. godine, dok je Cerrone debitirao 2011. godine.

Jasno je kako niti jedan od njih dvojice neće okruniti svoju karijeru titulom UFC prvaka, ali Donald Cerrone i dalje je u lovu na raznorazne rekorde. Jedan od takvih jeste i onaj za borca s najviše UFC pobjeda. Cerrone je trenutno na diobi prvog mjesta s Arlovskim i Jimom Millerom. Pobjedom protiv Lauzona, izdvojit će se na prvom mjestu, ali Arlovski i Miller još uvijek su aktivni borci.

Cerrone je treći kad su u pitanju UFC nastupi, a odradio ih je čak 37. Ispred njega su upravo Arlovski (38) i Miller (39). ''Kauboj'' zasigurno želi podebljati sve te brojke, ali na konferenciji za medije istaknuo je kako mu ova borba donosi dodatno značenje, a detaljnije objašnjenje tih razloga, učinilo ga je vrlo emotivnim te je čak i zaplakao.

''Ne radi se o meni, nego o mom sinu. Ne mogu dočekati da ušetam u kavez i vidim njegov izraz lica. Jedva čekam. On konačno razumije čime se ja bavim. Nevjerojatno je koliko mi to budi emocije, ali kad god sam trenirao, a nisam imao volje, razmišljao sam o tome. Ne mogu dočekati da vidim njegov smiješak kojim govori 'Wow, ovo je moj tata'. Zato sam se htio boriti na ovakvoj priredbi pred rasprodanom dvoranom. Želim vrhunsku atmosferu dok izlazim iz tunela prema kavezu, a moj sin će to gledati.'' objasnio je Cerrone.

Dakle, Donaldov sin sada je dovoljno star da može donekle shvatiti i razumjeti čime se njegov otac bavi, a pritom će uživo svjedočiti nastupu svog oca, legendarnog ''Kauboja'' Cerronea. UFC-ov borac istaknuo je kako mu to znači vjerojatno više od svih ostalih postignuća u karijeri.

''Radi se o ostavštini. Nikad nisam emotivan tijekom mečeva. Djeca to izvlače iz vas. Pogledajte mene sada. Ovo je osjećaj koji ne mogu objasniti, osim ako nemate djecu.'', dodao je ''Kauboj''.

Dakle, u noći sa subotu na nedjelju čeka nas izuzetno motivirani Cerrone, a kako će Lauzon odgovoriti na to, preostaje nam vidjeti. Joe je istaknuo kako bi mu ovo mogao biti oproštajni nastup i očito nas čeka borba dvojice silno motiviranih veterana i velikana ovog sporta.

Cerroneov emotivni nastup pred medijskim predstavnicima možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
02. srpanj 2024 09:14