UFC

(VIDEO) Dana White otkrio koji ga je nokaut u povijesti UFC-a najviše usrećio: ‘Kada ga je on nokautirao...‘

Dana White

 Richard Alvarez/instar Images/profimedia
White nije mogao podnijeti Ortiza, kao ni Ortiz njega

Tijekom svog mandata kao predsjednik UFC-a, Dana White imao je mnoge sukobe s borcima, no jedan borac posebno je izazvao njegovu odbojnost, do te mjere da je uživao gledajući kako ga nokautiraju.

Njegov prezir prema toj osobi bio je toliko jak da je White taj trenutak opisao kao svoj "omiljeni trenutak" u povijesti sporta.

Iako je White često ulazio u verbalne sukobe s borcima pod svojom promocijom, rijetko kada je bio spreman boriti se s njima. No, za Tita Ortiza napravio je iznimku.

Još 2007. godine, White je javno izjavio kako bi volio "udariti" borca poznatog kao "The Huntington Beach Bad Boy" u lice. U jednom trenutku, par je čak bio blizu dogovora o meču, no do borbe nikada nije došlo. Umjesto toga, White se morao zadovoljiti gledajući kako njegov neprijatelj gubi od Chucka Liddella.

Na vrhuncu svoje karijere, Ortiz je bio izvanredan borac. Međutim, protiv "Ice Mana" u njegovoj najboljoj formi, nije imao šanse. Liddell ga je nokautirao dvaput, a prvi nokaut posebno je razveselio UFC-ovog predsjednika. U intervjuu za GQ, White je izjavio: "Kada je Chuck Liddell nokautirao Tita Ortiza, to mi je bio omiljeni trenutak u povijesti UFC-a."

Whiteu se taj trenutak toliko svidio da je zamolio Liddella da mu da rukavice i hlačice koje je nosio tijekom borbe, kako bi ih mogao staviti u stakleni okvir i objesiti u svom domu. Na kraju, međutim, Ortiz je imao posljednju riječ, pobijedivši u trilogiji 14 godina nakon njihove prve borbe.

Linker
18. kolovoz 2024 11:19