UFC

(VIDEO) Colby Covington bio je iznenađen kao i svi: Pogledajte kako je reagirao na Usmanov poraz

Colby Covington

 Twitter (mircea Mma)
Prvorangirani UFC-ov izazivač velter kategorije ostao je zaprepašten sjajnim potezom Edwardsa

Najveći rival Kamarua Usmana unutar UFC-ove velter kategorije do ovog vikenda bio je Colby Covington. Dva vrhunska meča, dvije pobjede Usmana i pregršt animoziteta, ono što je čini njihovo rivalstvo velikim.

Ipak, nakon UFC 278 eventa, Leon Edwards istaknuo je svoju kandidaturu za najvećeg Usmanovog rivala. Njih dvojica također su se dvaput borili, ali za razliku od Colbyja, Edwards sada ima pobjedu nad Usmanom. ‘‘High kickom‘‘ u petoj rundi, Edwards je nokautirao Usmana, a netko je uspio zabilježiti i reakciju Colbyja Covingtona.

Radi se o kratkom videu, ali Covington je bio vidno iznenađen i fasciniran sjajnim potezom Leona Edwardsa. ‘‘Rocky‘‘ je napravio netko što niti jedan UFC-ov velteraš do sada nije uspio - porazio je Kamarua Usmana.

Nerijetko smo znali slušati Danu Whitea kako bi Colby Covington zasigurno bio prvak UFC-ove velter kategorije da nema Kamarua Usmana. Leon Edwards sada je pokazao da i on itekako zaslužuje biti u toj priči, a preostaje nam vidjeti koliko dugo će zadržati pojas.

Colby Covington zasigurno bi se rado okušao protiv prvaka koji se ne zove Kamaru Usman, ali prije njega će priliku vrlo vjerojatno dobiti Usman kojem će UFC omogućiti revanš. Što se Colbyja tiče, on trenutno nema ugovoren sljedeći nastup, a zaokupljen je sudskim procesom u kojem tuži Jorgea Masvidala za fizički napad i nanešene ozljede.

Khamzat Chimaaev 10. rujna (deveti mjesec) bori se protiv Natea Diaza, a pobijedi li u tom meču, uparivanje njega i Covingtona u ‘‘title eliminatoru‘‘ imalo bi najviše smisla. Slažu li se i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ s time, teško je reći, no vrijeme će sve pokazati, kao i uvijek.

Linker
01. srpanj 2024 18:06