UFC

(VIDEO) Ako Jones uspije pobijediti Stipu Miočića čeka ga borba s Aspinallom: ‘Učinit ćemo sve da se to dogodi‘

Dana White i Stipe Miočić

 PROFIMEDIA Profimedia
Dana White decidirano je rekao kako će učiniti sve da dođe do obračuna Jonesa i Aspinalla

Dana White ističe da će UFC učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi organizirali borbu za ujedinjenje naslova između Jona Jonesa i Toma Aspinalla – ako se takva situacija ukaže nakon što Stipe Miočić dobije priliku za naslov.

Nakon Dana White‘s Contender Series 68 Series priredbe, White je upitan o mogućnosti ovog dvoboja. On vjeruje da će se to dogoditi.

"Jon je jedan od onih s kojima je teško raditi" izjavio je White prisutnim novinarima. "Mislim da priča o mirovini, ali hoće li se povući ako je borba s Aspinallom stvarno na pomolu? Osobno mislim da Jon izaziva sam sebe i samim tim prihvaća borbu. Mislim da će to učiniti."

Whiteovo uvjerenje temelji se na njegovom mišljenju da Jones ima nepopustljivu želju suočiti se sa svim izazovima, unatoč tome što nikada nije došlo do dugo iščekivane borbe protiv Francisa Ngannoua.

"Jon Jones je danas tvitao kako ide u mirovinu. Je li to stvarno učinio?" upitao je White. "... Uvijek je isto kada se radi s Jonom. Spominjao si Francisa ranije. Nemam nikakve zamjerke prema njemu. Francis je već dugo izvan mog svijeta. Hunter (op.a. Campbell) i Mick (op.a. Maynard) su druga priča. Duga priča. Taj čovjek (Hunter) dao je sve od sebe kako bi organizirao borbu između Jona Jonesa i Francisa. Borba se nije dogodila i da vam kažem nešto. To nije bilo zbog Jona Jonesa. Jon je vrlo specifična osoba s kojom se radi. Jon Jones će se boriti protiv svakoga."

"Jon Jones je apsolutno, definitivno... želio je Francisa. Vidjeli ste što se dogodilo s Cirylom Ganeom. Reći će vam, kao što je rekao nama, da bi isto učinio i Francisu Ngannouu. Želio je tu borbu toliko jako. ... Možete ga ne voljeti, što god je vaš problem s Jonom Jonesom, slobodno. Ali nema šanse da Jon Jones ne želi borbu protiv Aspinalla. To vam jamčim. Garantiram vam to. ... Vjerujem da će se borba Jones-Aspinall dogoditi ako pobijedi Stipea."

White se osvrnuo na povijest UFC-a u organiziranju borbi sa zvijezdama poput Jonesa i Brocka Lesnara, iako je priznao da je borba Jones-Ngannou bila izuzetak. Ovaj dosadašnji uspjeh daje mu povjerenje da će promocija uspjeti dogovoriti borbu Jonesa i Aspinalla, ako borac hrvatskih korijena Stipe Miočić izgubi u nadolazećem pokušaju osvajanja titule.

"Učinit ćemo sve što možemo da organiziramo tu borbu" rekao je White. "Pitate hoćemo li dogovoriti tu borbu ako Jon Jones bude tražio više novca. Koje borbe nismo dogovorili? Osim priče s Francisom, koju borbu nismo dogovorili? Ne možete prisiliti ljude da se bore, a nismo mogli prisiliti Francisa da se bori. Svaku drugu borbu smo dogovorili. Radili smo s momcima poput Brocka Lesnara. Sjetite se najvećih zvijezda koje su ikad bile u sportu. Uvijek smo dogovarali borbe."

Pitanje je samo zašto tako olako White otpisuje velikog Miočića koji će imati priliku pokvariti sve planove vrhuške UFC-a koja očito ne vjeruje u američkog borca hrvatskih korijena s adresom u Clevelandu.

Linker
13. rujan 2024 21:41