UFC

(VIDEO) Adesanya zamalo nokautirao vlastitog trenera kružnim udarcem nogom!

Israel Adesanya with coach

 Screenshot(Instagram, Vanroonmartialarts)
Carl Van Roon je ostao hladne glave i našalio se na račun opasne situacije

Israel Adesanya nedavno je svom treneru pružio pomalo traumatično iskustvo nakon što su ga centimetri dijelili od kružnog udarca nogom u glavu. Carl Van Roon, koji vodi 'Van Roon Martial Arts' dvoranu u Aucklandu trenirao je UFC prvaka srednje kategorije kojeg čeka obrana pojasa protiv opasnog Jareda Cannoniera. U trenutku koji se vidi na snimci, Adesanya je udarcem gotovo nokautirao svog trenera.

Naime dok mu je trener pokazivao tehniku izvođenja kružnog udarca nogom, bio je okrenut mu leđima. Israel je kopirao njegove pokrete i taman u trenutku kada je odlučio udarac izvesti do kraja Carl je glavom trznu unatrag i tragedija je izbjegnuta za dlaku. Čak se vidi na snimci da mu je kosom prošao povjetarac nastao od bačenog udarca Adesanye. I sam trener se našalio rekavši kako je skoro dobio besplatnu frizuru, dok je Israel ostao u šoku i odmah se ispričao.

Adesanya je jedan od tehnički najpotkovanijih udarača u cijelom UFC rosteru, a nerijetko i nokautira protivnike udarcima savršenog 'tajminga'. Van Roon je u objavi na Instagramu video priložio uz sljedeću rečenicu i 'hashtagove':

"Stylebender me gotovo nokautirao. S njim je uvijek zabavno trenirati #closeshave #neardeathexperience #razorsedge #twinning #twinningiswinning."

Israel pojas prvaka brani na UFC 276 eventu 2. srpnja (7. mjesec) protiv Jareda Cannoniera. Jared je u posljednjih šest nastupa upisao 5 pobjeda tako da je definitivno zaslužio poziciju izazivača i priliku za napad na pojas. Israel će imati težak zadatak, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li u borbi upotrijebiti neki od udaraca koje je demonstrirao na Instagramu.

Linker
07. srpanj 2024 02:16