UFC

Usman poručio Edwardsu: ‘Ne očekuj borbu na nogama, srušit ću te i prebijati dok ne odustaneš‘

Kamaru Usman

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Pred UFC prvakom velter kategorije je još jedan revanš, već treći otkako je došao na tron

Iako još uvijek nije službeno objavljen datum borbe Kamarua Usmana protiv Leona Edwardsa, koja će za Usmana ujedno biti šesta obrana titule UFC-ovog prvaka velter kategorije, najviše se govori o prvom vikendu u srpnju. Takvu informaciju mogli smo čuti i od samog Usmana, koji se već polako priprema za ono što bi mu Englez mogao priuštiti.

S druge strane, sve glasnije o borbi govori i Edwards, koji je napad na titulu izborio nizom od devet uzastopnih pobjeda. Niz je pokrenuo nakon poraza koji mu je nanio upravo Usman, tada ga savladavši taktikom kojom je i došao do vrha UFC-a. Naravno, misli se na rušenje i dominaciju, bez previše zadržavanja borbe na nogama.

Usman je u posljednjim nastupima prezentirao velik napredak u boksu, toliki da je sam sebe uvjerio kako može parirati Canelu Alvarezu. Unatoč tome, Edwards je u nekim posljednjim izjavama rekao kako ne vjeruje da će se Usman na tako što odlučiti protiv njega, odnosno da mu on neće dozvoliti da izgleda tako dobro kao protiv Gilberta Burnsa, Jorgea Masvidala ili Colbyja Covingtona.

Sad smo dočekali odgovor Usmana putem intervjua koji je dao MMA Junkie portalu, odnosno koji se pojavio na njihovom YouTube kanalu.

"On govori o situaciji koja će se dogoditi ako se protiv njega budem borio na nogama. Kaže da moje udaračke vještine neće biti kao što su sada. Odgovorit ću mu na to. Priznajem, neću se protiv njega boriti na nogama, nemam namjeru raditi to. Dolazim hrvati. Srušit ću ga i onda ću mu prebijati facu sve dok ne odustane. Tako da ne treba očekivati udarača od mene. Nisam dobar udarač pa to neću niti raditi, bez sumnje dolazim hrvati. Plan je srušiti ga i prebiti mu facu do neprepoznatljivosti", rekao je Usman, dok se u njegovom glasu lako raspoznavao sarkazam.

Usman svakako ima taj luksuz da može krenuti u razmjene na nogama, a onda se, ukoliko tu ne bude išlo sve po planu, okrenuti onome za što znamo da radi vjerojatno najbolje u cijelom UFC-u. Na Edwardsu je svakako da se što bolje pripremi za to te da pokuša na taj način borbu što dulje ostaviti na nogama. Svima je jasno kako je tamo zapravo njegova najveća, mnogi će reći i jedina šansa.

Inače, ova borba dolazi nam kao borba dva borca s uvjerljivo najvećim zbrojem pobjedničkih nizova u povijesti UFC-a. On iznosi 24. 15 UFC pobjeda Usmana te devet njegovog protivnika. Tko zna, možda bi ti nizovi bili i veći da se već jednom nisu borili međusobno. Očekujete li da će ova borba biti slična toj koju su odradili u prosincu 2015. godine? Sumnjamo. Obojica su u nešto više od šest godina postali puno drugačiji borci.

Linker
05. srpanj 2024 13:10