UFC

‘Uradi ono što si uradio protiv Gaethjea i slomit ću ti bradu već u prvoj rundi. Dokaži mi da griješim‘

Justin Gaethje vs. Max Holloway

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Topuria je možda jedan od UFC-ovih boraca koji najviše zrači samopouzdanjem

Ilia Topuria uvjeren je da će biti prvi koji će nokautirati Maxa Hollowaya u borbi, iako svijet neće vjerovati dok to ne vidi.

Topuria (15-0) hrabro je izjavio da će slomiti legendarnu Hollowayevu bradu, otkako je u veljači na UFC-u 298 osvojio pojas prvaka perolake kategorije protiv Alexandera Volkanovskog nokautom u drugoj rundi. Sada će imati priliku to dokazati kada se suoče za njegov pojas u glavnoj borbi UFC-a 308, koji će se održati 26. listopada u Etihad Areni na Yas Islandu u Abu Dhabiju.

Holloway službeno drži rekord za najviše borbi u oktogonu bez da je nokautiran, iako priznaje da je Justin Gaethje prekinuo tu seriju u njihovoj BMF borbi na UFC-u 300. Međutim, statistika to nije zabilježila kao službeni nokaut, ali Topuria tvrdi da to neće dugo trajati. Svjestan je da mnogi, uključujući i njegove kolege borce, sumnjaju u njegovu nevjerojatnu samopouzdanje, ali kaže da će svijet postati vjernici nakon što njegova izvedba izađe na vidjelo.

"Borci koji se klade protiv mene ne znaju ništa – svi će biti tako iznenađeni kada ga nokautiram" izjavio je Topuria za MMA Junkie i Mike Bohna. "Kada vidim te videozapise gdje ljudi daju svoja mišljenja i kažu da će me Max nokautirati ili da će pobijediti u toj borbi, samo shvatim da oni ništa ne znaju o sportu. Ne znaju ništa. Ili možda ne žele priznati sve što sam postigao u ovom sportu i koliko sam zapravo dobar. Možda je to."

Holloway je jedan od najomiljenijih boraca u povijesti UFC-a, a ta razina popularnosti ponekad može iskriviti percepcije. Međutim, Topuria ima poštovanje kladioničara jer je postavljen za favorita na UFC-u 308.

Dio razloga zašto Holloway ima tako vjernu publiku je zbog njegovog nezaboravnog stila borbe i trenutaka, poput onog kada je pokazao na pod oktogona prije nego što je nokautirao Gaethjea u zadnjoj sekundi, što je kandidat bez premca za nokaut godine

Topuria upozorava "Blesseda" da ne igra tu igru s njim, jer predviđa da bi rezultati mogli biti razorni.

"Ako će donijeti istu energiju koju donosi u zadnjih 10 sekundi svake runde kada pokazuje na pod, nokautirat ću ga u prvoj rundi" rekao je Topuria. "Jer u trenutku kada stane u sredinu i počne razmjenjivati udarce sa mnom, preporučujem mu da nosi kacigu, jer će mu trebati."

"Ako to učini, to je čak bolje za mene. Možda ću i ja pokazati na pod. Možda ću raditi sve to jer ću se osjećati tako ugodno u toj borbi. Jer vam kažem, svaki put kad ga gledam kako se bori, pomislim, ‘Svi će biti iznenađeni kada ga nokautiram,‘ jer ga vidim kao tako jednostavnog protivnika za mene. Ako misli da nisam u pravu, neka mi to dokaže. Bit ćemo u istom oktogonu 26. listopada. Dokaži mi da griješim."

Linker
22. kolovoz 2024 12:46