UFC

Ugovorena spektakularna borba za UFC titulu srednje kategorije između Adesanye i Coste

Israel Adesanya
 screenshot/YouTube
Israel Adesanya branit će titulu UFC-ove srednje kategorije UFC 253 borbom protiv Paula Coste

UFC je potvrdio povratak na Yas otok već u rujnu, UFC 253 priredbom za koju je danas najavljena prva velika borba. Israel Adesanya i Paulo Costa napokon imaju datum svoje borbe za titulu srednje kategorije, a to je 19. rujna. Borba je prvobitno najavljena od strane brazilskog Combatea, a onda je istu putem Twittera potvrdio i Costa.

Riječ je o uistinu spektakularnom okršaju dva neporažena borca koji su već odradili veliki dio promocije za ovu borbu te je to uistinu jedan od najiščekivanijih UFC dvoboja posljednjih godina. Osim toga, tek po drugi put u UFC povijesti će se za titulu boriti dva neporažena borca. Do sada jedini put se to dogodilo 2009. godine, kad je Lyota Machida napao titulu koja je u tom trenutku pripadala Rashadu Evansu.

30-godišnjem Adesanyi (19-0, 8-0 UFC) ovo će biti druga obrana titule koju je u listopadu prošle godine oduzeo Robertu Whittakeru. Prvu je upisao protiv Yoela Romera u jednoj izuzetno pasivnoj i mnogima potpuno nezanimljivijoj borbi te se očekuje da se protiv agresivnog Coste iskupi fanovima za razočaranje.

Godinu dana mlađi Costa (13-0, 5-0 UFC) bio je planiran kao izazivač za prvu Adesanyinu obranu titule, no zbog njegove ozljede je upao Romero. Costa se sad u potpunosti oporavio te je spreman krenuti po ono što je nakon svoje prve UFC borbe najavio ostvariti. Posljednji put nastupio je u srpnju prošle godine kad je, u jednoj fantastičnoj borbi, podijeljenom odlukom sudaca savladao upravo Romera.

Očekivalo se kako će ovo biti priredba koju će predvoditi borba Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea. Kako nigdje nije spomenuto da je okršaj Adesanye i Costa glavna borba priredbe, čini se da je to i dalje otvorena opcija.

Linker
05. srpanj 2024 06:19