UFC

UFC ugovorio borbu koju svi žele vidjeti, Michael Chandler protiv Justina Gaethjea u studenom

Justin Gaethje vs Michael Chandler
 Screenshot (youtube, Ufc)
Top 5 borci UFC-ove lake kategorije garantiraju spektakl na UFC 268 priredbi

Neko vrijeme trajalo je prepucavanje Justina Gaethjea i Michaela Chandlera. Dok je Chandler tvrdio kako ga je Gaethje odbio nekoliko puta, Gaethje je opovrgavao takve navode. Ipak, čini se kako su borci napokon dogovorili međusobnu borbu, a gledat ćemo ih u sklopu UFC 268 priredbe. Radi se o eventu koji je planiran za 06. studenog, a održati će se u kultnom Madison Square Gardenu. Zasad su samo dvije borbe poznate za taj datum, a druga je borba za pojas velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona.

Borba Michaela Chandlera (22-6, 1-1 UFC) i Justina Gaethjea (22-3, 5-3 UFC) jedna je od onih koju UFC fanovi zazivaju još od Chandlerovog prošlogodišnjeg potpisa za najjaču MMA organizaciju na svijetu. Radi se o dvojici beskompromisnih boraca koji kombinirano imaju 33 pobjede nokautom. Gaethje od debija za UFC 2017. godine osvajao bonuse čak sedam puta u ukupno osam nastupa. Čak pet puta za borbu večeri, a četiri puta je nagrađen i za najbolji nastup večeri. Jedina borba u kojoj nije nagrađen niti jednim bonusom ona je protiv Khabiba Nurmagomedova u listopadu prošle godine. Poraz submissionom protiv Dagestanca ujedno je i zadnji nastup Justina Gaethjea.

Michael Chandler debitirao je za UFC u siječnju ove godine. Sjajnim nokautom završio je Dana Hookera nakon točno dvije i pol minute borbe. Već u drugom nastupu, ''Iron'' je nagrađen borbom za titulu, no Charles Oliveira ga je završio tehničkim nokautom nakon 19 sekundi druge runde. Michael se također može pohvaliti bonusom za najbolji nastup večeri nakon pobjede nad Hookerom.

Poznavajući stil borbe Justina Gaethjea i Michaela Chandlera, uistinu se čudo mora dogoditi da ova dvojica ne pruže sjajnu borbu. Inače, radi se o obračunu Top 5 boraca UFC-ove lake kategorije. Chandler je trenutno četvrtorangirani borac lake kategorije, dok Gaethje okupira drugo mjesto poretka. UFC 268 priredba stvarno puno obećava već nakon dvije najavljene borbe, a s nestrpljenjem iščekujemo ostatak ''carda''.

Linker
09. srpanj 2024 00:24