UFC

UFC sprema novi rat za Michaela Chandlera: ‘El Cucuy‘ će biti njegov idući protivnik!

Tony Ferguson i Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio je kako rade na ugovaranju spektakla u lakoj kategoriji

Sve od prošlogodišnjeg debija u UFC-u protekle godine, Michael Chandler konstantno dobiva nevjerojatno uzbudljive protivnike. Sve je započelo od borbe s Danom Hookerom, kojeg je Chandler nokautirao u prvoj rundi. Međutim, uslijedila su dva poraza, od Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea.

Oba meča bila su uzbudljiva, no borba protiv Gaethjea po mnogima je najbolji MMA meč u 2021. godini. Ipak, čini se kako bi Michael Chandler mogao biti jedan od favorita za sudjelovanje u najboljem meču i ove godine. Naime, UFC-ovi matchmakeri rade na uparivanju Chandlera i Tonyja Fergusona. Oba borca gaje izuzetno atraktivan stil i velika očekivanja fanova nameću se pred ovaj meč.

Informaciju je otkrio Dana White, tokom gostovanja u ESPN-ovom Q&A-ju. UFC-ov predsjednik izjavio je kako rade na ugovaranju borbe, ali da još ništa nije potpisano. Treba naglasiti kako je Tony Ferguson još početkom godine, prozvao Michaela Chandlera.

''Evo moje kujice!!! Michael Chandler, UFC je prenio tvoju poruku gdje govoriš da ćeš biti spreman za mene u travnju ili lipnju. Izgleda kao da pokušavaš odgoditi to prebijanje koje ti dugujem zbog preskakanja reda. Ovo je sezona hrvanja.'', napisao je između ostalog Tony Ferguson koji smatra kako je Michael Chandler ranije ove godine nezasluženo dobio priliku za napasti pojas prvaka UFC-ove lake kategorije, dok je Chandler ubrzo odgovorio.

''Oh Tony. Samo je nekoliko tipova u ovoj igri, koje uistinu poštujem. Ti si jedan od njih. Samo zbog onog što jesi, ne zbog tvog statusa ili trenutne pozicije u kategoriji. Prebit ću te od prvog do zadnjeg zvona. Moli za milostivog suca. Vidjet ćemo hoće li biti ove borbe.''

Dakle, nema sumnje kako oba borca gaje određeni interes ka međusobnom obračunu i stoga ne bi trebalo biti prevelikih problema prilikom dogovora. Treba naglasiti kako će se raditi o meču dvojice boraca kojima je pobjeda izuzetno bitna. Kao što je gore navedeno, Chandler je trenutno u nizu od dva poraza. Međutim, niz Tonyja Fergusona još je kritičniji. ''El Cucuy'' je izgubio čak tri puta zaredom, a Gaethje i Oliveira pobijedili su i njega. Treći poraz nanio mu je Beneil Dariush.

Ferguson je trenutno sedmi u poretku izazivača lake kategorije, dok Chandler okupira peto mjesto. Jedan od rijetkih koji će ostati razočarani ukoliko dođe do ugovaranja ovog meča, biti će Gregor Gillespie. Trenutno desetorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije, u potrazi je za protivnikom koji je bolje rangiran od njega. Tony Ferguson njegov je prvi odabir, a naročito je razočaran ostao Fergusonovim navodima kako se radi o ''sezoni hrvanja''.

''Upravo sam dobio informaciju od svog menadžera koji mi je rekao da Tony Ferguson neće prihvatiti meč protiv mene. Nakon toga, uočio sam kako Tony proziva je**nog Michaela Chandlera, pritom govoreći kako se radi o sezoni hrvanja. Čovječe, razumi ovo, ja sam hrvač također. Razvaljivao sam Michaela Chandlera na koledžu i razje**t ću i tebe također. Ako tražiš borbu protiv hrvača, prihvati borbu protiv mene.'', Gillespie je Fergusonu poručio putem Instagrama, nedugo nakon što je Tony prozvao Chandlera.

Čini se kako matchmakeri ipak imaju neke druge zamisli za Gillespieja.

Linker
07. srpanj 2024 04:52