UFC

UFC silno želi pogurati Alexa Pereiru do borbe za pojas: Brazilac dobiva priliku preskočiti niz izazivača

Sean Strickland i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni kickboksač rado bi izbjegao ono malo kvalitetnih hrvača u srednjoj kategoriji

Gotovo šest mjeseci prošlo je od debija Alexa Pereire za UFC. 34-godišnji brazilski kickboksač prošle godine napustio je Glory i kickboxing te se fokusirao na MMA. Pereira je godinama bio vjerojatno i najbolji kickboksač svijeta, no došlo je vrijeme za promjenu.

Debi pod okriljem UFC-a odradio je protiv Andreasa Michailidisa. Radi se o grčkomborcu koji je unutar UFC-a imao polovičan uspjeh u dva meča. Bio je to protivnik dostojan Pereirina debija. Imao je Alex manjih problema u prvoj rundi, no posao je zaključio ''letećim koljenom'' u drugoj rundi.

Drugi nastup za UFC uslijedio je u trećem mjesecu ove godine. Pereira je prije dva tjedna jednoglasnom odlukom pobijedio u meču gdje mu je protivnik bio sunarodnjak Bruno Silva. Nije to bila naročito impresivna partija Pereire, naročito ako uzmemo u obzir da se gotovo cijeli meč odvijao u stojci.

Pereira je nakon te pobjede prozvao Jareda Cannoniera, pritom izjavivši kako smatra da ''ne pretjeruje kad proziva Cannoniera''. Jared je inače određen za sljedećeg izazivača u srednjoj kategoriji i mnoge je samo nasmijala prozivka Alexa Pereire. Prepoznali su neki poput Daniela Cormiera kako Pereira želi preskočiti određene izazivače koji bi mu mogli probleme raditi hrvanjem i zato je prozvao Cannoniera.

Vjerovalo se kako Pereiru u najboljem slučaju čeka netko od boraca na rubu top 15 te da će mu trebati još nekoliko pobjeda prije borbi s onima iz vrha kategorije. Čini se kako UFC ima drukčije planove.

Naime, izvori s ESPN-a i MMA Junkieja potvrdili su kako promocija radi na ugovaranju borbe između Seana Stricklanda i Alexa Pereire. Strickland je četvrtorangirani izazivač kategorije i nominalno ga jedna pobjeda dijeli od napada na titulu. Pereira trenutno uopće nije rangiran i Strickland jako puno riskira prihvaćanjem te borbe. Meč bi se trebao održati na UFC 277 priredbi koja će se održati 30. srpnja (sedmi mjesec).

Potvrde li se ove vijesti narednih dana, UFC-ov plan postaje jasan. Alex Pereira mora što prije dogurati do borbe za pojas. Israel Adesanya gotovo pa je počistio kategoriju i treba mu protivnik koji će privući interes publike. Pereira je Adesanyu dvaput pobijedio u kickboksu i mnogi ga vide kao legitimnog kandidata za detronizirati prvaka.

Nije UFC slučajno baš Stricklanda upario s Pereirom. Marvin Vettori i Derek Brunson potencijalno bi napravili velike probleme Pereiri, jer se radi o borcima koji preferiraju hrvanje i parter. Sean Strickland obožava razmjene u stojci, no ovo je meč u kojem će morat razmisliti i o aktiviranju svojih ostalih vještina. Strickland je u nizu od šest pobjeda, a u posljednja dva nastupa slavio je protiv rangiranih boraca kao što su Uriah Hall i Jack Hermansson. Nije nemoguće da ga pobjeda protiv nerangiranog borca dovede u priliku za napad na titulu.

Linker
01. srpanj 2024 07:17