UFC

UFC-ov bantamaš opisao iskustvo iz zadnje borbe: ‘Uopće se ne sjećam prve runde‘

Kyler Phillips i Raulian Paiva
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
25-godišnjak debitirao je u višoj kategoriji od one u kojoj se borio sve do ovog vikenda

Brazilski borac Raulian Paiva (21-3-0, 3-2 UFC) proteklog vikenda došao je do treće pobjede u nizu savladavši Kylera Phillipsa (9-2-0, 3-1 UFC). 25-godišnji Paiva inače nastupa u muha kategoriji, no borbu protiv Phillipsa odradio je u bantam kategoriji. Prijelaz u višu kategoriju ne iznenađuje jer je brazilski borac pao vagu za četiri ''pounda'' u svom predzadnjem nastupu, a spomenuti meč protiv Kylera Phillipsa prihvatio je mjesec dana ranije uskočivši kao zamjena za Raphaela Assuncaa.

Raulian je iznenađujuće došao do pobjede jer je prema kladionicama bio jedan od najvećih autsajdera na cijeloj priredbi. Međutim, on je iskoristio priliku u sunaslovnoj borbi večeri i večinskom odlukom sudaca došao do pobjede (29-28, 29-28, 28-28). Ipak, Phillips je imao izuzetno dominantnu prvu rundu te je Paivu dvaput slao u nokdaun. Brazilac je u razgovoru za Combate opisao dojmove te dodao kako se prve runde uopće ne sjeća.

''Sjećam se jedino da sam gledao svoje trenere dok me Phillips udarao. Onda sam shvatio da sam bio u nokdaunu. Ne sjećam se ni kada sam se ustao, uopće se ne sjećam prve runde. Kasnije sam pogledao borbu te sam vidjeo da sam dvaput bio ozbiljno uzdrman. Ne sjećam se povratka na noge i razmjene udaraca s njim. Jednostavno sam krenuo na njega i to je bilo ludo, izgledao sam poput zombija. Prvi puta sam u životu sam bio tako uzdrman.'', opisao je Paiva prvu rundu.

Brazilac u nastavku navodi kako se određenih dijelova borbe koji su uslijedili ipak sjeća te je bio svjestan što mora napraviti za pobjedu.

''Sjećam se što se događalo nakon druge runde. Tokom pauze, bio sam svjestan da gubim i fokusirao sam se na preokret. Vršio sam puno pritiska na njega i to ga je psihološki slomilo. Kraj treće runde bila je čista srčanost. Preusmjerio sam pozitivnu brazilsku energiju u svoje rukavice i beskompromisno sam plasirao udarce. Nisam mogao odustati, morao sam debitirati pobjedom u ovoj kategoriji.''

Raulian Paiva očito definitivno planira preći u bantam kategoriju, a pobjeda nad 14-rangiranim borcem bantam kategorije svakako je odličan debi za Brazilca koji se osvrnuo na promjene koje je osjetio u višoj kategoriji.

''Uspio sam vratiti više kilaže nego nakon vaganja za muha kategoriju. Bio sam krupniji, natečeniji i snažniji. Nisam osjećao da je Phillips fizički snažniji. Uzdrmao me par puta, no osjećao sam da imam više snage u svojim udarcima. Sada želim ispraviti neke svoje pogreške te poraditi na svojoj eksplozivnosti i kondiciji. Moram nastaviti napredovati. Ovo je bila dobra borba koja mi je pokazala kako se mogu oporaviti od teških udaraca. Nadam se da ću dobiti mjesto u Top 15 jer je i Phillips bio rangiran.'', dodao je Paiva.

Uzevši u obzir da Paiva već ima 24 profesionalne borbe unatoč tome što u listopadu ove godine puni 26 godina, jasno je kako se radi o poprilično iskusnom borcu. Njegov početak UFC karijere nije bio dobar. Kai Kara-France i Rogerio Bontorin nanijeli su mu dva poraza u nizu i prijetio mu je otkaz u najjačoj svjetskoj organizaciji. Međutim, Paiva je redom pobjeđivao Marka De La Rosu, Zhalgasa Zhumagulova te Kylera Phillipsa. Sada se odlučio za definitivan prijelaz u višu kategoriju, a najbolji dani tek su pred njim. Ionako pretrpana bantam kategorija dobila je još jednog zanimljivog borca koji puca na visoko.

Linker
29. lipanj 2024 20:54