UFC

UFC odradio novi pokušaj ugovaranja borbe za najvećeg ruskog teškaškog potencijala

Sergei Pavlovich
 screenshot
Hoćemo li nakon dvije godine napokon ponovno u Octagonu vidjeti Sergeija Pavlovicha?

Nakon jednog prošlogodišnjeg i još jednog ovogodišnjeg neuspješnog pokušaja ugovaranja četvrte UFC borbe za Sergeija Pavlovicha, UFC će provocirati treću sreću. 29-godišnji Pavlovich (14-1, 2-1 UFC) će se, ako ovog puta ne bude problema, u SAD uputiti u prosincu te će tražiti svoju treću uzastopnu pobjedu u promociji.

Na UFC-ovom Fight Nightu koji se održava 4. prosinca trebao bi ga čekati okršaj protiv Tannera Bosera (20-8-1, 4-3 UFC). 30-godišnji je to Kanađanin koji je do sada imao zanimljiv UFC put. Nakon tri pobjede u prve četiri borbe u Octagonu, gdje mu je jedini poraz nanio Ciryl Gane, proglasili su ga jednim od najvećih potencijala kategorije. Ipak, kad je to trebalo potvrditi uslijedila su mu dva poraza u nizu te onda ipak i pobjeda nad Ovinceom St. Preuxom u posljednjem nastupu. Boser je trenutno najaktivniji teškaš u promociji, budući da je u manje od dvije godine odradio čak sedam borbi u Octagonu.

Pavlovicha je UFC angažirao krajem 2018. godine, kao jednog od najvećih europskih MMA potencijala. Nisu mu priredili jednostavan doček u promociju nego su ga odmah stavili na Top 10 ispit protiv Alistaira Overeema, na priredbi u Kini. On je tim putem podlegao pritisku velike borbe te je poražen prekidom u prvoj rundi, što je bio znak da će svoj UFC put morati graditi na normalan način.

Da bi to svakako bila bolja i prvobitna odluka potvrdio je Sergei u iduća dva nastupa. 2019. odradio je borbe u Rusiji i Singapuru te je slavio nokautima protiv Marcela Golma i Mauricea Greena. Za savladati prvog mu je trebalo tek nešto više od minute, dok mu je za drugog trebala minuta duže. No, svoj potencijal je potvrdio i svi su bili uzbuđeni pratiti kako će nastaviti graditi svoju priču. Ipak, prvo mu je nastupe uskratio COVID-19, odnosno pandemijske mjere, nakon toga je bez ugovorene borbe protiv Ciryla Ganea ostao zbog ozljede, a onda bez borbe protiv Toma Aspinalla, ugovorene za prošli mjesec, zbog problema s ishođenjem američke vize.

Budući da je ova borba ugovorena, UFC vjerojatno vjeruje kako problema s vizom više ne bi trebalo biti, odnosno za istu su se možda pobrinuli i oni sami. Bit će to ujedno prva borba za Pavlovicha na prostoru SAD-a.

Program UFC Fight Nighta kojem će ova borba biti pridodana trebali bi predvoditi Jose Aldo i Rob Font.

Linker
04. srpanj 2024 06:11