UFC

‘UFC je veća kompanija, ali mi spremamo veći event‘, Dana White uzvratio: ‘Prvi put čujem za tog tipa‘

Dana White

 ©INPHO/Laszlo Geczo/imago sportfotodienst/Profimedia
UFC-ov predsjednik osvrnuo se na komentare jednog od čelnika konkurentske MMA organizacije

Ogromna očekivanja postavio je Dana White pred UFC 306 event u Sphereu. UFC-ov predsjednik isticao je kako su uložili preko 20 milijuna dolara u taj projekt i najavljivao je "nešto dosad neviđeno".

Produkcija tog eventa uistinu je bila na zavidnoj razini. Kombinacija ambijenta koji pruža "Sphere" i sjajnog posla koji su odradili producenti, gledateljima je pružila uistinu poseban UFC-ov event. Naravno, teško je reći da je to bilo nešto "dosad neviđeno" i "najveće u povijesti sporta", ali UFC je odradio jako dobar posao s produkcijom tog eventa.

No, Donn Davis kao jedan od PFL-ovih čelnika i suosnivača tvrdi kako će PFL vrlo brzo organizirati nešto veće i bolje od UFC 306 eventa. Ranije smo vam već prenosili Davisovu izjavu u kojoj navodi da će ih nastup Francisa Ngannoua koštati više nego organizacija UFC 306 eventa, a u razgovoru za New York Post, Davis je dao još detalja o PFL-ovom velikom eventu koji je na rasporedu 19. listopada (10. mjesec).

"Mislim da nas čeka najzanimljivija muška borba ove godine (Ngannou vs. Ferreira), ao i najinteresantnija ženska borba (Cyborg vs. Pacheco). Vjerujem da je ovo najveći mogući event u MMA-u, prvenstveno zbog svih ostalih popratnih mečeva i ovo će biti najveća moguća stvar za PFL također. UFC je možda veća kompanija, ali mi spremamo veći event. Ono što nama najviše znači svakako je ugovaranje MMA mečeva najviše kvalitete za naše fanove. Želimo dokazati fanovima da možemo pružiti jednako dobar, ako ne i bolji proizvod od bilo koje druge organizacije na svijetu. To nam je prioritet broj 1.", započeo je Davis, a zatim se dotaknuo financija.

"Druga najbitnija stvar je da posao financijski odradimo dobro. Cijena ovih mečeva je astronomska. Dana White spominje svojih 20 milijuna dolara za event u Sphereu, ali ovo će biti skuplje. Naši borci će zaraditi više i naš ‘fight card‘ sadrži više velikih mečeva. Sve to koštat će nas više nego što je njih koštao Sphere.", dodao je Davis i time je zapravo "bocnuo" Danu Whitea i dao im do znanja kako imaju visoke ambicije.

Ipak, Dana White ne shvaća Davisa pretjerano ozbiljno, barem zasad ne. Na upit da se osvrne na Davisove komentare, Dana White na konferenciji za medije nakon DWCS-a bio je vrlo kratak.

"Nisam ni znao tko je taj tip dok ga niste spomenuli. Zvuči kao da ima dobru ideju. Sretno mu, nadam se da će uspjeti u tome.", bila je Whiteov sarkastični osvrt dajući do znanja kako ga nije briga što rade u PFL-u, jer on ih trenutno ne smatra dostojnom konkurencijom.

Činjenica je da UFC i dalje suvereno drži mjesto na vrhu, a PFL će morati puno češće pružati visokokvalitetne evente ako žele konkurirati za tron. Planovi su bili veliki nakon spajanja s Bellatorom, ali dojam je kako i dalje nema jasnog plana i programa. PFL-ov turnir djeluje sve besmislenije, a najveća imena dvaju organizacija počinju se žaliti na manjak evenata i prilika za nastupe. Davis i njegov PFL daleko su od onoga što UFC radi, a sva ta ogromna sredstva koja planiraju uložiti možda bi trebali ravnomjernije raspodijeliti i formirati nekakav jasniji plan i program.

Naravno, to je samo naše mišljenje, a poslovnu strategiju ipak ćemo prepustiti stručnjacima.

Linker
20. rujan 2024 12:57