UFC

UFC 304 predvodit će okršaj Leona Edwardsa i Belala Muhammada, potvrđeno i s kim će se boriti Tom Aspinall!

Leon Edwards i Belal Muhammad

 Profimedia
Ljetna PPV priredba u Manchesteru bit će obilježena dvama velikim revanšima

Nakon drugotrajnog čekanja i višestrukih prozivki, Bellal Muhammad dobit će priliku ući u kavez s Leonom Edwardsom i boriti se za pojas prvaka velter kategorije, a njihov okršaj bit će uprizoren u glavnoj borbi večeri UFC 303 priredbe u Manchesteru (28. srpnja).

Muhammad je neporažen u posljednjih deset borbi, pri čemu je upisao devet pobjeda i jedan "no contest", upravo protiv Edwardsa. S "Rockyjem" se borio 2021., a borba je proglašena kao "NC" nakon nehotičnog uboda u oko od strane Edwardsa. Sada će, dakle, više od tri godine kasnije, Muhammad, kao trećeplasirani borac UFC-ove velter kategorije, dobiti priliku za toliko željeni revanš - protiv aktualnog prvaka koji uživa u nizu od 13 uzastopnih pobjeda (dvije obrane naslova).

Vijest o predmetnom okršaju za naslov prvaka veltera najavio je u četvrtak Dana White, a istom je prilikom najavio još jedan značajan revanš, onaj između Toma Aspinalla i Curtisa Blaydesa, koji će se odviti u sunaslovnoj borbi.

Podsjetimo, privremeni prvak teške kategorije jedini poraz pod okriljem UFC-a upisao je krajem srpnja 2022., upravo od Blaydesa, pod krajnje nesretnim okolnostima. Britanski je teškaš, naime, ozlijedio koljeno nakon samo 15 sekundi borbe, a nalazi su pokazali da je pretrpio puknuće medijalnog kolateralnog ligamenta i meniskusa, što je podrazumijevalo operativni zahvat i dugotrajnu rehabilitaciju. Nakon godine dana, međutim, Aspinall se vratio u oktogon i vezao dvije dominantne pobjede nad Marcinom Tyburom i Sergejom Pavlovičem, a sada će imati priliku osvetiti i svoj jedini UFC poraz.

White je, također, potvrdio da će se na UFC 303 priredbi Paddy Pimblett boriti protiv Bobbyja Greena, odnosno da će dijelom "fight carda" biti i borbe između Muhammada Mokaeva i Manela Kapea, te Arnolda Allena i Gige Chikadzea.

Linker
21. svibanj 2024 22:05