UFC

Trostruki izazivač za UFC naslov upozorio ljude da ne otpisuju Miočića u borbi protiv Jona Jonesa

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Član UFC-ove Kuće slavnih objasnio je zašto se Stipe Miočić ne smije podcijeniti

Budući da je svijet vrlo željan borbe između Jona Jonesa i Toma Aspinalla, Chael Sonnen tvrdi da je borilačka zajednica nepravedno otpisala Stipu Miočića.

Prisjećajući se svega što je Hrvat iz Clevelanda postigao, ‘‘The American Gangster‘‘ je objasnio zašto se legenda mora poštovati. Iako borba još nije službeno najavljena, glasine koje kruže u teškoj kategoriji govore da će Jon Jones braniti svoj UFC naslov u teškoj kategoriji protiv Miočića 16. studenog u New Yorku na UFC-u 309.

Ovaj dvoboj stavlja jednog od najtalentiranijih MMA boraca svih vremena protiv najboljeg teškaša u UFC-ovoj povijesti. Ipak, mnogi fanovi nisu zadovoljni. To je uglavnom zbog pojave Toma Aspinalla koji je pobijedio svakog borca na svom putu do osvajanja privremenog naslova prvaka.

Stoga većina smatra da on više zaslužuje priliku za borbu za naslov nego 42-godišnji Miočić koji nije zabilježio pobjedu već nekoliko godina. No, dok se mnogi nadaju da će Jones lako proći kroz ovu borbu i onda se suočiti s Aspinallom, Sonnen tvrdi da bi bilo nepromišljeno otpisati UFC legendu, Miočića.

U videu koji je objavio na svom YouTube kanalu, rekao je: "Čujem da ljudi govore kako Stipe nije u svojoj najboljoj formi. Čujem da je Stipe gotov. To je vrlo oštar jezik, ali samo se pitam kako smo došli do toga.‘‘

"Jon Jones je uzeo sebi vremena, nabacio malo kilograma i borio se protiv Ciryl Ganea, i izgledao je najbolje što je izgledao godinama. Pa, sad je i Stipe uzeo malo vremena, nabacio je malo kilograma, ali nećemo mu dati priliku vidjeti hoće li izgledati bolje nego što je izgledao godinama?‘‘

"Stipe se neće pojaviti nakon svega ovog vremena i truda za borbu za koju ne osjeća da može pobijediti."

Sonnen je zatim raspravljao o tome kako važnost ove borbe daleko nadilazi ono što je Miočić već postigao u svojoj karijeri, a to Hrvatu ovaj susret čini apsolutno nužnim za pobjedu.

Trostruki izazivač za UFC-ovu titulu dodao je: "Povijesne knjige se pišu ispočetka ako Jon pobijedi. Oni su iz iste ere. Svaki dan kada je Stipe bio prvak u teškoj kategoriji, Jon je postojao (aktivno se borio). Dakle, ako Jon može pobijediti Stipu, tada je svaki dan te (Stipine) vladavine u teškoj kategoriji besmislen", zaključio je Sonnen.

Linker
05. rujan 2024 10:27