UFC

Trener Nicka Diaza otkriva: ‘Nick se ozlijeđen borio protiv Lawlera, ali morao se tada boriti‘

Robbie Lawler vs. Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Cesar Gracie iznio je niz zanimljivih detalja vezanih za Nickov posljednji nastup

Više od šest i pol godina čekao se povratak Nicka Diaza u kavez. Jedan od najpopularnijih MMA boraca u povijesti pauzirao je od početka 2015. godine pa sve do devetog mjeseca protekle godine. Tada se Nick vratio borbom protiv Robbieja Lawlera, ali nije se dobro proveo.

Nakon nešto više od dvije pune runde, Lawler je uzdrmao Diaza koji je završio na tlu i sucu je pokazao da se predaje, a meč je time završio. Bio je to treći Nickov poraz prekidom u 38. profesionalnom meču, a mišljenja nakon tog nastupa bila su podijeljena.

Neki smatraju da je Nick zadovoljio nastupom nakon tako duge pauze, no puno su brojniji oni kojima je Nickov nastup djelovao tužno i nadaju se kako se više neće vraćati u kavez. Jedan od Diazovih dugogodišnjih trenera, Cesar Gracie, tvrdi kako je Diaz u taj meč ušao s ozbiljnom ozljedom i zato njegov nastup nije bio na njegovoj uobičajenoj razini.

‘‘Nick je ušao u taj meč s oštećenim vratom. Robbie je sjajan borac i sve to, ali i Nick se odlično borio. Ali vidjeli smo kako je Nick naglo opadao kako je meč odmicao. On je imao operaciju prije sedam tjedana. Dva diska u njegovom vratu pretrpjela su rupturu prije meča. Njemu su ruke utrnule i gubio je osjet u njima. Zato nije mogao skinuti kilažu za velter kategoriju. Borio se u srednjoj kategoriji jer mu je bilo nemoguće trenirati. Nije imao snage. Nije to bio Nick Diaz na kojeg ste navikli.‘‘, započeo je Gracie za Submission Radio, a zatim je dodao:

‘‘Napokon smo odradili tu operaciju i stavljeni su mu diskovi od titana u vrat. On se sjajno osjeća sada i stari Nick se vraća, što je stvarno dobro. Sada čekamo doktorsko dopuštenje da se vrati treninzima, a mislim da je pregled zakazan za sljedeći mjesec. Trenutno može samo trčati i udarati fokusere. Ali on se definitivno želi boriti i dalje. UFC nas je također kontaktirao i imaju spremne neke uistinu dobre opcije za Nicka.‘‘, dodao je Gracie.

Izuzev svega toga, Nickov trener otkrio je kako se Diaz pristao boriti s Lawlerom pod takvim uvjetima jer je bio dužan novac Atletskoj komisiji u Nevadi. Radilo se o kazni za pad na doping testu početkom 2015. godine. Diaz je tada bio pozitivan na marihuanu i meč protiv Andersona Silve preinačen je u ‘‘no contest‘‘ jer su obojica bili pozitivni na dopinškom testiranju. Diaz je odradio svoju supenziju, ali ostao je dužan isplatiti 75 tisuća dolara kazne.

‘‘Iako je marihuana postala legalna, oni su i dalje potraživali taj novac zato jer tada nije bila dopuštena borcima. Morali su mu odbiti taj novac od honorara za meč, a Nick nije jedan od onih s ponajboljim ugovorom. I što se onda dogodilo. Odlučili su mu platiti više novca za meč, ali morao se boriti točno na datum koji mu odrede. Ako bi odbio, gotovo da bi se za besplatno borio nakon poreza i plaćanja tog duga. Nick je bio stisnut u kut i jednostavno se morao boriti.‘‘, otkrio je Cesar Gracie.

Nick bi se tijekom 2023. godine trebao ponovno naći u kavezu prema navodima Gracieja, a bit će zanimljivo vidjeti može li odnedavno 39-godišnji Nick i dalje biti konkurentan među najboljim borcima na svijetu.

Linker
05. srpanj 2024 06:46