UFC

Trener Israela Adesanyje kritizirao UFC: ‘Ne promoviraju ga niti blizu koliko bi trebali‘

Israel Adesanya

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Glavni trener City Kickboxing dvorane, Eugene Bareman, bio je pomalo suzdržan po tom pitanju

Deset pobjeda i jedan poraz u četiri godine te tri obrane titule u srednjoj kategoriji, rezime je Israela Adesanyje pod okriljem UFC-a. Nigerijac je aktualni prvak srednje kategorije i ovog vikenda čeka ga četvrta obrana titule.

Protivnik će mu biti Robert Whittaker, borac protiv kojeg je zapravo i osvojio titulu. Što se Adesanyje tiče, njegov uspon do samog vrha, uistinu je bio strelovit, a dojam je kako će se još neko vrijeme zadržati tamo. Izlet u polutešku kategoriju nije dobro prošao i Jan Blachowicz je jedini borac koji je uspio pobijediti Adesanyju prema MMA pravilima te pod okriljem UFC-a.

Dodamo li na sve to Adesanyjin atraktivan stil borbe te vrlo zanimljivu karizmu, dojam je kako se radi o borcu koji posjeduje sve osobine sportske zvijezde. Adesanya je poprilično aktivan i na društvenim mrežama. Uz 5.6 milijuna followera na Instagramu te 1.1 milijun pratitelja na Twitteru, Adesanya posjeduje i zanimljiv YouTube kanal (FREESTYLEBENDER) na kojem ima 686 tisuća pretplatnika.

Dakle, njegova baza pratitelja, poprilično je velika, no dojam je kako UFC ne iskorištava njegov potencijal u potpunosti. Eugene Bareman, trener Israela Adesanyje, smatra kako bi njegov borac trebao biti puno veća zvijezda te da promocija ne odrađuje svoj posao onako kako bi trebali, barem po tom pitanju. Naime, tijekom gostovanja na Submission Radiju, voditelj Denis Skhuratov pitao je Baremana smatra li da se UFC ne promovira dovoljno nekog tko je talentiran i karizmatičan poput Izzyja. Glavni trener City Kickboxing dvorane rekao je:

''U pravu ste, stopostotno ste u pravu. Ali ovog trenutka, nisam spreman pričati o tome. Žao mi je dečki, ne mogu. Ali radi se o dobroj opservaciji. Ne guraju ga (Adesanyju) niti blizu koliko bi trebali. Ali postoje neke stvari o kojima ne mogu pričati, a tiču se toga. Recimo da nemam komentara ovaj put. Ali vaša pretpostavka je točna. Oni (UFC) bi mogli to bolje raditi. S time se mogu složiti.'', rekao je Bareman.

Dojam je kako Adesanya i njegov tim znaju razlog zašto ga UFC ne promovira dovoljno te da ih to zapravo i muči. Međutim, Bareman ističe kako o tome još nije spreman govoriti. Možda budu spremni ukoliko Adesanya ponovno savlada Whittakera, no Izzyja čeka težak posao.

Linker
05. srpanj 2024 22:14