UFC

Tony Ferguson o ključnom detalju koji ga je doveo do poraza: ‘Nisam ga trebao rušiti‘

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘El Cucuy‘‘ djeluje dobro raspoloženo unatoč petom uzastopnom porazu

Nakon četiri uzastopna poraza, Tony Ferguson silno je trebao pobjedu kako bi oživio karijeru i vratio se na pobjedničke staze. Prvotno je ‘‘El Cucuy‘‘ bio uparen s Li Jingliangom, ali na kraju se ipak borio protiv Natea Diaza.

Nate kojemu je to bila oproštajna borba od UFC-a bio je više nego adekvatan protivnik preko kojeg bi se Ferguson mogao vratiti pobjedama. Obojica su daleko od svojih najboljih izdanja, a Diazova motivacija uoči ovog eventa također nije bila na naročito visokoj razini s obzirom da je jedva čekao napustiti UFC.

Nažalost po Fergusona, njegova karijera nastavila je ići silaznom putanjom. Tony je prisiljen na predaju dvije minute i devet sekundi prije kraja četvrte runde, a Nate Diaz postao je prvim borcem koji ga je pobijedio ‘‘submissionom‘‘, barem kad je Tonyjeva karijera pod okriljem UFC-a u pitanju. Ukupno je to drugi Fergusonov poraz ‘‘submissionom‘‘ u cijeloj karijeri.

‘‘El Cucuyja‘‘ je koštao pokušaj rušenja na koji su ga savjetovali treneri iz njegovog kuta. Poslušao je Ferguson njihov savjet, ali Diaz je lakoćom zaključao ‘‘giljotinu‘‘ i Ferguson se morao predati.

‘‘Nisam ga trebao rušiti, trebao sam ostati u stojci. Morat ću raspraviti neke stvari sa svojim timom. Ništa loše, nitko neće biti otpušten, niti je itko napravio nešto loše. Samo ćemo morati napraviti neke preinake. Ovo je nešto novo za mene, miksanje različitih stvari, slaganje MMA vještina u cjelinu. Moj prvotni protivnik Li Jingliang je dešnjak. Da sam išao na rušenje protiv njega, teže bi mu bilo izvesti nešto ovakvo iz garda u kojem se bori. Ali Nate se pripremao za Khamzata Chimaeva. Vidjeli ste kad je Khamzat srušio Kevina Hollanda. Srušio ga je sa svoje desne strane (Hollandove lijeve), jer imao je protivnika koji je dešnjak. Bilo je to s one strane na kojoj je prednja ruka. Krenuo je direkt u tom smjeru i srušio ga je. Garantiram vam da je Nate vježbao tu ‘giljotinu‘ cijeli trening kamp. Imali su cijeli trening kamp da izvježbaju sve te stvari. To je nešto što se uvježba treningom. Mi smo odrađivali puno hrvačkih treninga i radili smo neke dobre stvari. Jednostavno nismo imali sreće i ovakve stvari se događaju. Volio bih da sam ušao u petu rundu. Znam što ću popraviti za sljedeći put.‘‘, dovršio je Ferguson svoj osvrt na konferenciji za medije.

Tony je u ovom meču prvi put surađivao s JacksonWink timom, poznatom MMA dvoranom u kojoj je Jon Jones proveo veliki dio svoje karijere. Teško je reći da je dobio krivi savjet iz kuta jer Diaz ga je svi više i konkretnije pogađao u stojci. Fergusonov kut pokušao je Fergusona savjetovati da nešto promijeni jer je gubio na nogama, ali Tony je jednostavno završio u ‘‘giljotini‘‘.

Ono što je puno kritičnije jeste kompletan Fergusonov nastup. 38-godišnji Tony nije niti sjena borca kakav je nekad bio i nakon pet uzastopnih poraza, pitanje je koliko nastavak karijere uopće ima smisla. Dojam je da ne može parirati rangiranim borcima, bilo to u lakoj ili velter kategoriji, a s obzirom da se radi o dvama ponajboljim kategorijama u promociji, upitno je koliko može i protiv onih nerangiranih. Istina da se ‘‘El Cucuy‘‘ vidno zabavljao u kavezu, ali isplati li se zabavljati protiv vrhunskih boraca koji mu nanose sve teže i teže poraze.

Linker
04. srpanj 2024 10:08