UFC

Tom Aspinall dobio upozorenje: ‘Previše koristi bradu kao mamac, u teškoj kategoriji je to velika kocka‘

Tom Aspinall

 Instagram (tom Aspinall)
Iako se kockao, to mu se na kraju isplatilo. Aspinall se potrvrdio kao teškaš kojemu nitko ne izlazi iz prve runde, a nadamo se kako će u nekom skorijem vremenu konačno dobiti priliku napasti i ‘‘pravi‘‘ pojas

Točno jedna minuta trebala je fenomenalnom Tomu Aspinallu da završi Curtisa Blaydesa i tako obrani svoju privremenu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Aspinall iz nastupa u nastup sve više oduševljava, tako da je uistinu velika šteta što se mora zadovoljiti privremenom titulom.

Nekoliko puta je Blaydes pogodio Aspinalla, što mnogima nije promaklo, pa tako ni Robertu Whittakeru. Whittaker je privremenog prvaka teške kategorije upozorio da prestane svoju bradu koristiti kao mamac, jer će ga to jednom sigurno koštati poraza:

‘‘On koristi svoju brzinu i točnost. Igrao se s tim nokautom malo previše u prvoj minuti, Curtis Blaydes ga je pogađao tim udarcima i to mi se nikako nije svidjelo. Za jednog tipa koji je toliko brz i pokretljiv, u kategoriji u kojoj su borci generalno sporiji, malo se previše kockao. Želio je taj nokaut od samog zvona. Dobio ga je, ali imam osjećaj da je primio malo previše udaraca do toga‘‘, rekao je Whittaker u MMArcade podcastu.

‘‘Koristio je svoju bradu kao mamac. U teškoj kategoriji je to najveća kocka. Neću sada analizirati njegovu tehniku i rupe i razloge zbog kojih je primao udarce, ali imam osjećaj da je želio što brže nokautirati Curtisa‘‘, dodao je.

Iako se kockao, to mu se na kraju isplatilo. Aspinall se potrvrdio kao teškaš kojemu nitko ne izlazi iz prve runde, a nadamo se kako će u nekom skorijem vremenu konačno dobiti priliku napasti i ‘‘pravi‘‘ pojas. Prava je šteta da se tako dobar i atraktivan borac mora zadovoljiti privremenim, no nema sumnje da će prilika doći prije ili kasnije.

Linker
05. rujan 2024 09:36