UFC

‘Tko je najveći borac svih vremena? Govorit ćete Jon Jones, GSP, Anderson Silva i Ian Garry. Moje ime bit će tu‘

Ian Garry

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Supertalentirani irski velteraš uvjeren je kako ga čeka mjesto među najvećim velikanima ovog sporta

Voljeli ga ili ne, Ian Garry nastavlja marširati ka vrhu UFC-ove velter kategorije. 26-godišnji Irac proteklog vikenda upisao je osmu pobjedu u svom osmom nastupu unutar UFC-a.

Puno je Garry riskirao prihvaćanjem meča na UFC 303 eventu. Poznato je kako je pristao nastupiti jer je imao veliku želju biti dio eventa koji će predvoditi Conor McGregor, ali nakon što je Conor otkazao svoj nastup, Garryju je preostalo odraditi vrlo riskantan i zahtjevan posao.

Michael ‘‘Venom‘‘ Page borac je koji se našao na suprotnoj strani kaveza. Stilski gledano, vrlo težak ispit za Iana Garryja. Naime, Garry je navikao biti borac koji diktira tempo dok se borba odvija na nogama. Također je naviknut na situacije u kojima je brži i tehnički bolji od svojih protivnika, dok hrvanje i parter nisu segmenti na koje se Garry previše oslanja kako bi došao do pobjede.

Međutim, Michael Page posjeduje alate kojima može neutralizirati sve one prednosti koje Garry inače posjeduje nad svojim protivnicima. Brzo je to spoznao i sam Garry, ali sjajno se prilagodio, prionuo je na hrvanje i uspio je doći do pobjede na bodove. Poraz od 14-rangiranog izazivača dobrano bi ga udaljio od napada na titulu, ali Garry je uspješno sačuvao svoje sedmo mjesto u poretku izazivača i definitivno je zaslužio borbu protiv nekog od ponajbolje rangiranih izazivača.

Jedna pobjeda nad nekim od top 5 izazivača trebala bi Garryja gurnuti u napad na titulu, ali pojas je samo jedan mali dio onoga što Garry planira postići u svojoj karijeri. Njegove ambicije sežu puno dalje.

‘‘Ja sam na svom putu da postanem jedan od najvećih boraca svih vremena. To ću napraviti bez obzira na sve i nije me briga kako ću doći do toga. Za 10 godina, moje ime će biti u raspravama oko ‘GOAT-a‘ ovog sporta. Tko je najvećih svih vremena? Govorit ćete Jon Jones, GSP, Anderson Silva i Ian Garry. Moje ime bit će u tim raspravama, a sve se na kraju svodi na subjektivna mišljenja. Brazilci će govoriti Anderson Silva, Amerikanci će isticati Jona Jonesa. Mogli bismo cijeli dan sjediti i razmjenjivati mišljenja, ali dokle god je moje ime u toj raspravi, to će biti znak uspješne karijere.‘‘, rekao je Garry na konferenciji za medije.

Jako, jako dug put čeka Garryja do takvog statusa, ali 26-godišnjak ima pravo biti ambiciozan i samouvjeren. Uostalom, i dalje je neporažen, a najbolje borilačke godine tek slijede za Iana Garryja. Sve zasad upućuje na to da ga čeka blistava karijera, ali vrijeme će nam pokazati koliko daleko može dogurati ovaj supertalentirani irski velteraš.

Linker
01. srpanj 2024 17:44