UFC

‘Taj bi se meč prodao sam od sebe. Zatvore li nas u kavez, za jednog će to biti jednosmjerno putovanje u bolnicu!‘

Justin Gaethje

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Hookera ne zanima borba s Fizievom, no zato bi vrlo rado odmjerio snage s Gaethjeom

Nakon poraza od Justina Gaethjea i Mateusza Gamrota protekle godine, odnosno ozljede (puknuće prednjeg križnog ligamenta) koju je doživio u meču s potonjim, Rafael Fiziev se planira vratiti u igru do kraja 2024. "Atman" se oporavio i spreman je za povratak u oktogon, a u svojoj povratničkoj borbi snage bi želio odmjeriti s Danom Hookerom, kojeg je prozvao na društvenim mrežama.

"Ako ja i ‘Mr. Tattoo‘ uđemo u oktogon, jamčim vam da će ta borba biti kandidat za borbu godine", napisao je azerbajdžanski borac na svom X-u.

Hooker je, s druge strane, pozivao Fizieva na borbu uoči UFC 305 priredbe u Perthu, no Fiziev se u tom trenutku još uvijek nije bio u potpunosti oporavio od ozljede i bio je prisiljen odbiti meč. U međuvremenu je, međutim, 34-godišnji Novozelanđanin izgubio interes za borbu s njim.

"Nisam uopće uzbuđen zbog te borbe, tip dolazi nakon dva poraza. Sjedio je na grebenu, ponudio sam mu da se borimo u Perthu i nije bio spreman, sada jest spreman, ali njegov je brod davno otišao. Nemam apsolutno ništa od borbe s njim", rekao je Hooker tijekom razgovora za Engage.

S druge strane, Gaethje se također želi vratiti u oktogon u skorijoj budućnosti, nakon nokauta kojeg je doživio od Maxa Hollowaya u posljednjoj sekundi njihove borbe na pet rundi. "Highlight" je nedavno istaknuo svoj popis od četiri protivnika koji su mu na radaru, a jedan od njih je upravo Hooker. "Hangmanu" se ta ideja puno više sviđa od ideje da ukrsti rukavice s Fizievom, što je razumljivo budući da Gaethje još uvijek drži poziciju trećeplasiranog borca lake divizije.

"Gaethje i ja, mislim da bi se ta borba prodala sama od sebe. Zaključavanje nas dvojice u kavez značilo bi jednosmjerno putovanje u bolnicu za nekoga", zaključio je Hooker.

Linker
14. rujan 2024 16:43