UFC

Svi žele zaustaviti Paddyjev ‘hype train‘: Drew Dober nada se što skorijem obračunu s ‘Baddyjem‘

Drew Dober i Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Ufc)
33-godišnji američki borac objasnio je zašto želi nerangiranog protivnika

Veliku pažnju medija, ali i MMA fanova trenutno uživa Paddy Pimblett. 27-godišnji borac iz Liverpoola svojom karizmom, ali i trima pobjedama unutar UFC-a, brzo je pridobio brojne fanove, a pažnju mu pridaju i oni koji ga ne vole.

Nakon posljednjeg nastupa i pobjede nad Jordanom Leavittom, ‘‘hype‘‘ je samo dodatno porastao. Dana White i Dan Hardy ističu kako Pimblett podsjeća na McGregora, a Hardy je otišao još dalje s izjavom da bi Paddy mogao postati još većim nego Conor.

Ono što Paddyju spočitavaju oni koji ga ne vole, jesu njegove MMA kvalitete. Brojni su oni koji su uvjereni kako ‘‘Baddy‘‘ ne posjeduje kvalitetu za više dosege te da ga UFC časti borbama koje mu stilski odgovaraju te protivnicima koji ne pripadaju kategoriji vrhunskih boraca.

Pimblett na taj način uspijeva podebljavati pobjednički niz, a time i gradi sve veći ‘‘hype‘‘ oko sebe. Time postaje zanimljiv brojnim drugim borcima koji bi rado pokušali ugasiti taj ‘‘hype‘‘, a jedan od takvih je i Drew Dober (24-11, 10-7 UFC).

Nekoć rangirani UFC-ov borac lake kategorije, nije imao dobru 2021. godinu i upisao je dva poraza zaredom. Porazi su došli od strane Islama Makhacheva i Brada Riddella koji su jako dobri borci, naročito Makhachev koji je možda i najbolji u kategoriji. Dober se pobjedama vratio u trećem mjesecu ove godine.

Terrance McKinney napravio mu je pregršt problema već na samom početku borbe, ali Dober se iskusno othrvao svim nedaćama i ubrzo je preokrenuo meč u svoju korist. Tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je perspektivno ‘‘T-Wrecksa‘‘.

Dobera ovog vikenda na UFC 277 priredbi čeka obračun s Rafaelom Alvesom, a Drew već gleda ka budućim mečevima, a onaj s Paddyjem Pimblettom jedan je koji mu privlači velik interes.

‘‘Želim se sudariti s tim ‘‘hype trainom‘‘, zasigurno. To bi bilo sjajno. Ali da, on ima uistinu dobar jiu-jitsu, to je pokazao u posljednjem meču. On ostavlja svoju bradu visoko i mislim da bi mu to predstavljalo problem protiv mene, ali ja sam otvoren za takvu priliku i vidjet ćemo što je sljedeće nakon subote‘‘, rekao je Dober na konferenciji za medije.

Zanimljivo je kako Dober koji je nekoć bio rangiran sada unaprijed proziva Pimbletta koji nije u top 15. To je samo dodatna potvrda koliko je Paddy već sada veliko ime unutar te kategorije.

‘‘Rang ljestvice su kul i sve to. Biti rangiran je sjajno. Zlato (pojas) je lijepo, ali mene nije briga za brojke i takve stvari. Ja želim biti poput Donalda Cerronea, Clayja Guide, Joea Lauzona. To su tipovi koji nikad nisu držali pojas, ali imali su fantastične mečeve kroz svoju karijeru, ali ja planiram ići i po titulu. Pokušat ću se ušuljati u top 15, ali to nije nešto o čemu previše razmišljam. Moje misli uvijek su usmjerene ka najvećim i najboljim mečevima. Ne znam kad ću završiti s ovime (karijerom) i stoga mi nije bitno hoće li moj sljedeći protivnik biti rangiran ili ne. Želim veliko ime.‘‘, dodao je Dober.

Neki bi ovo moglo protumačiti kao da se Drew pomirio s činjenicom da ne pripada samom vrhu i pokušat će svoju ostavštinu graditi na drugi način. Dober se očito vidi kao borca koji uvijek planira pružati uzbudljive mečeve protiv stilski zanimljivih protivnika. Svatko ima pravo na svoj izbor pa tako i 33-godišnji Drew Dober. Nema sumnje kako bi on predstavljao jako zanimljiv izazov i provjeru Pimblettovih mogućnosti.

Linker
07. srpanj 2024 04:47