UFC

‘Stvarno sam ju mogao slomiti, ali nisam to učinio. Izabrao sam drugačiji put!‘

Khabib Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Legenda MMA-a Khabib Nurmagomedov izjavio je kako je namjerno izbjegavao nanošenje teških ozljeda svojim protivnicima

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije, Khabib Nurmagomedov, izjavio je da je tijekom svoje karijere u UFC-u više puta mogao lako nanijeti teške ozljede svojim protivnicima, ali je odlučio biti milostiv. Tako je 2016. godine donio odluku da neće slomiti ruku Michaelu Johnsonu tijekom njihove borbe koju je pobijedio prisiljavanjem na predaju - polugom Kimurom.

Nurmagomedov, bivši prvak lake kategorije i član UFC-ove Kuće slavnih, povukao se iz borilačkog sporta 2020. godine, nakon što je ujedinio titulu pobjedom nad Justinom Gaethjem. Iako je bio povezan s mogućim povratkom, posebno zbog mogućeg revanša s Conorom McGregorom ili dvobojem protiv bivšeg prvaka Charlesa Oliveire, krajem prošlog mjeseca potvrdio je da ga navijači nikada više neće vidjeti u oktogonu, čime je zatvorio vrata eventualnom povratku.

Prisjećajući se svojih nastupa, Dagestanac je rekao da je u više navrata mogao nanijeti ozbiljne ozljede svojim protivnicima, ali je odlučio to ne učiniti.

"Kad sam se borio s njim (Michaelom Johnsonom), shvatio sam da nije na mojoj razini i dao sam mu savjet", rekao je Nurmagomedov u nedavnom intervjuu za Ushatayka. "Znate kako je završila ta borba? Polugom Kimura. Kad sam uhvatio njegovu ruku, stvarno sam ju mogao slomiti. Ali nisam to učinio, i rekao sam mu: ‘Moraš tapkati.‘ I tapkao je, i to je bilo to. Svi sigurni."

"Jer moj cilj u ovom sportu nije bio povrijediti ljude", nastavio je. "Imao sam prilike, ali zašto bih povrijedio (suborce)? Izabrao sam drugačiji put."

image

Khabib Nurmagomedov vs Michael Johnson

Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia

Tijekom svoje vladavine kao prvak lake kategorije, Nurmagomedov je prisilio na predaju trojicu protivnika, uključujući McGregora, Gaethjea i bivšeg privremenog prvaka Dustina Poiriera.

Linker
05. listopad 2024 20:08