UFC

Stricklandov trener o ‘receptu za pobjedu‘ protiv Adesanye: ‘Ovo ne smije izgledati kao kickboksački meč‘

Eric Nicksick (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (instagram Eric Nicksick)
Eric Nicksick vjeruje da Strickland posjeduje alate kojima može iznenaditi prvaka

Porazi li Israela Adesanyu u ranim nedjeljnim satima, Sean Strickland priredit će ponajveće ovogodišnje iznenađenje u svijetu MMA-a. Koeficijent na njegovu pobjedu u gotovo svim kladionicama iznosi iznad 5,00, dok je 1,15 iznos koeficijenta na pobjedu Adesanye.

Dricus Du Plessis odbijanjem nastupa na UFC 293 eventu otvorio je vrata Seanu Stricklandu koji bi inače trebao barem još jednu pobjedu prije napada na titulu. Strickland nije porazio niti jednog top 5 borca unutar srednje kategorije, a napad na titulu dobio je nakon pobjede nad nerangiranim Abusom Magomedovim.

S razlogom je Strickland ogroman autsajder u meču protiv Adesanye, ali sigurno ne ide u Sydney s namjerom da lakoćom izgubi taj meč. Svjestan je Sean da se ovakva prilika ne pruža često, a možda mu bude i jedina u karijeri. Stoga se bez sumnje maksimalno dobro pripremio, a njegov trener Eric Nicksick dao je naslutiti segmente u kojima bi Strickland mogao tražiti pobjedu.

‘‘On (Strickland) će morati inicirati klinč i razne stvari kojima meč neće izgledati kao kickboksačka borba, jer to je ono u čemu je ‘Izzy‘ najbolji. Kad se Brad Tavares borio protiv Adesanye, morali smo se nositi sa ‘Izzyjevom‘ duljinom. On (Adesanya) je poput snajpera i teško je boriti se protiv njega. Mislim da ćemo morati popraviti puno toga u odnosu na Bradov meč protiv Adesanye, a Sean je voljan to učiniti.‘‘, objasnio je Nicksick u intervjuu s Jamesom Lynchom.

Nicksick je u nastavku razgovora pojasnio kako Strickland ne smije dopustiti svom egu da dođe u prvi plan, jer to je nešto što ga je koštalo u borbi protiv Alexa Pereire. Sean se tada odvažio na borbu u stojci protiv zastrašujućeg kickboksača i završio je nokautiran u prvoj rundi. Ne smije si Sean dopustiti nešto takvo u meču protiv Adesanye i morat će se osloniti na svoje hrvanje i BJJ ukoliko planira ugroziti borca kao što je Adesanya.

Linker
02. srpanj 2024 16:27