UFC

Što nakon meča s Miočićem? Jon Jones odgovorio je na pitanje o nastavku svoje karijere

Jon Jones

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije sve više razmišlja o povlačenju iz sporta

Krajem proteklog tjedna dobili smo vijest koju smo jako dugo iščekivali. Iako je meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića neslužbeno potvrđen mjesecima ranije, sve dok ne dođe službena potvrda, uvijek postoji određeni strah i sumnja. Srećom, Tom Aspinall nije se uspio ugurati ispred Miočića i američki borac hrvatskih korijena dobit će borbu kakvu je zaslužio za kraj karijere.

Vjerojatno najveći borac svih vremena naći će se na suprotnoj strani kaveza, a Miočić bi eventualnom pobjedom nad Jonesom u potpunosti okrunio svoju fantastičnu karijeru. Velika je vjerojatnost da 42-godišnji Miočić neće nastaviti sportsku karijeru, neovisno o rezultatu, ali mnogi se pitaju što će biti s Jonesovom karijerom nakon 16. studenog (11. mjesec) i meča s Miočićem.

Dana White uvjeren je kako Jones neće otići u mirovinu prije nego ušutka Toma Aspinalla i sve one koji su uvjereni da bi ga engleski teškaš porazio, a nije tajna da i Tom Aspinall silno želi ukrstiti rukavice s "Bonesom". Ipak, čini se kako bi i Jones mogao položiti rukavice na sredini kaveza nakon svog nastupa na UFC 309 eventu.

"To će biti posljednji nastup. Više je nego izgledno.", rekao je Jones u izjavi za "Clocked N‘ Loaded".

37-godišnji Jones nije prestar za borca teške kategorije. Teškaši nerijetko uživaju svoj vrhunac do otprilike 40. godine života, ali puno toga ovisi o duljini dotadašnje karijere, kao i o motivaciji. Jon je svoj profesionalni debi odradio još 2008. godine, a već 2011. godine okitio se UFC-ovom titulom prvaka, ali u poluteškoj kategoriji. Sve od tada, Jones je konstantno pri samom vrhu, a iza njega je 29 profesionalnih MMA nastupa. Meč protiv Miočića bit će jubilarni 30., a uzmemo li u obzir Jonesovu inaktivnost posljednjih godina, vidljivo je kako motivacija nije na nekadašnjoj razini.

Teško mu je zamjeriti, jer u ovom sportu postigao je sve što se moglo postići i nije lako nastaviti s trening kampovima i mečevima protiv vrhunskih izazivača. Naravno, nije isključeno da Jones ovakvim izjavama pokušava "ući u glavu Toma Aspinalla", jer iskusni Jones majstor je "mentalnih igara". Odgovore ćemo vjerojatno dobiti 16. studenog, a sasvim je izgledno da se dva velikana istovremeno povuku i prepuste borbu za tron "nekim novim klincima".

Linker
17. rujan 2024 13:11