UFC

Stipe Miočić izrazio žaljenje što je Ngannou napustio UFC: ‘Htio sam još jednu priliku protiv njega‘

Stipe Miočić i Francis Ngannou

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Nagnnou je svojim odlaskom vjerojatno zauvijek zatvorio vrata UFC-a, tako da Stipi preostaje čekati Jonesa i Ganea

Stipe Miočić je borac koji je Francisu Ngannou pružio najveću školu MMA-a u njegovoj karijeri. U njihovom međusobno prvom susretu u prvom mjesecu 2018. godine, Miočić ga je u potpunosti deklasirao i ponizio u kavezu i obranio pojas u teškoj kategoriji po treći put.

No, Ngannou je svoju osvetu dočekao te je teško nokautirao Miočića u trećem mjesecu 2021. godine. Svi se sjećaju onog obranjenog rušenja od strane Ngannoua u prvoj rundi, a nakon njega je sve za Stipu krenulo nizbrdo te je i završio nokautiran u drugoj rundi.

Kako bi treća borba prošla, možemo samo nagađati jer ju definitivno nikad nećemo gledati. Ngannou je napustio UFC i ta vrata zatvorio vjerojatno zauvijek, a Stipe je rekao da mu je zbog toga žao i da je šteta što nećemo gledati trilogiju:

‘‘To je njegova odluka. Meni bi bilo drago da je ostao jer bih tako volio dobiti još jednu priliku protiv njega. Naravno, tako nije ispalo no vjerujem da on radi ono što je najbolje za njega i njegovu obitelj. On misli da je ispravna odluka otići i sam je tako odlučio. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu upaliti‘‘, rekao je Stipe u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Iste večeri je Stipe rekao i da se želi ponovno boriti i da će se opet boriti. Izrazio je želju da mu daju pobjednika između Jona Jonesa i Ciryla Ganea u sedmom mjesecu, no pitanje je hoće li novi prvak željeti braniti titulu samo četiri mjeseca nakon što ju osvoji.

Linker
28. lipanj 2024 16:22