UFC

Stephen ‘Wonderboy‘ Thompson optimistično najavljuje: ‘Ove godine postajem prvak!‘

Stephen ''Wonderboy'' Thompson
 Screenshot (youtube, Ufc)
U sunaslovnoj borbi UFC 264 priredbe gledat ćemo obračun dvojice sjajnih velteraša

Stephen Thompson (16-4-1, 11-4-1 UFC) nekoliko je godina pri samom vrhu velter kategorije. Vrhunac dosadašnje karijere proživljavao je krajem 2016. i početkom 2017. godine. Tada je nakon sedam pobjeda u nizu zaslužio priliku za napasti pojas velter kategorije koji je tada bio u vlasništvu Tyrona Woodleyja. Nažalost po ‘‘Wonderboya‘‘, prva borba završila je remijem, a u revanšu je Woodley pobijedio većinskom odlukom sudaca. Oba puta Thompson je bio blizu, no nije uspio osvojiti UFC-ov pojas. Pet puta borio se Stephen nakon toga, no nije bio uspješan kao nekoć. Dva puta je gubio, dok je tri puta bio na pobjedničkoj strani. Međutim, svi njegovi protivnici pripadali su vrhu kategorije, a trenutnim nizom od dvije pobjede zauzeo je četvrto mjesto UFC-ova poretka u velter kategoriji.

Iako Thompson smatra da zaslužuje još jednu priliku za napasti pojas, prije toga morat će pobijediti drugorangiranog Gilberta Burnsa. Brazilac je zadnji nastup odradio u veljači ove godine, a aktualni prvak Kamaru Usman porazio ga je nokautom u trećoj rundi. ‘‘Durinho‘‘ je majstor partera, no niti njegove nokauterske sposobnosti nisu za podcijeniti. ‘‘Wonderboy‘‘ ipak ne vjeruje kako Burns ima ikakve tendencije ka borbi u stojci protiv njega.

‘‘Sve je moguće. Borba protiv Pettisa dokaz je kako su svi scenariji mogući. Ipak, svaki moj protivnik u jednom trenutku borbe želi odvesti borbu u parter. Svi znaju da ne mogu stajati i razmjenjivati udarce sa mnom. Uvijek će se bacati u moje noge kako bi me pokušali srušiti, a znam da će to raditi i Gilbert Burns. Moguće da se odluči za taktiku GSP-a, da me pokuša pritisnuti uz kavez i pritom umori moje ruke.‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘ u razgovoru za MMA Fighting.

Thompson ipak tvrdi kako je spreman na sve što Gilbert Burns ima za ponuditi, neovisno o kojem se segmentu borbe radi.

‘‘Imam najbolje moguće ljude u svojoj dvorani i oni mi svakodnevno pomažu, neovisno radi li se o stojci, borbi uz žicu kaveza ili o parteru. Ovo je bio nevjerojatan trening kamp i unatoč tome što sam dugo u ovom sportu, mislim da sam dodatno napredovao. Hoću li ikada biti dobar kao GIlbert Burns u parteru? Neću, no mogu učiniti dovoljno da preživim te se vratim na noge ukoliko dođe do toga.‘‘

Stephen Thompson ulazi silno motiviran u ovu borbu te se nada trećoj prilici za napasti pojas. Smatra kako će 2021. godina biti ona sretna.

‘‘Spreman sam izaći i pokazati svima što mogu. Spreman sam za borbu za titulu. Rekao sam svima nakon svoje zadnje borbe, 2021. godine postat ću prvakom‘‘

Linker
05. listopad 2024 16:22