UFC

Sonnen ima ideju što bi trebalo biti iduće za Woodleya

Tyron Woodley
 screenshot
Chael Sonnen ima jako dobru ideju za nastavak karijere Tyrona Woodleya, a istu je kvalitetno obrazložio.

Težak i neočekivano uvjerljiv poraz doživio je Tyron Woodley od Gilberta Burnsa. Drugu borbu u nizu, i to u čak 14 mjeseci razmaka, bivši prvak poražen je 5:0 u rundama. Deset izgubljenih rundi u nizu vjerojatno još više boli nego kad se na to gleda kao na dva poraza. Tyron će tako svakako morati nešto promijeniti, a dobar prijedlog dao mu je Chael Sonnen.

"Što učiniti s Tyronom? Za takve kao on imam dobar prijedlog. Promijeni kategoriju, to ti odmah donosi svojevrstan početak. Odmah si neporažen u toj diviziji. Nemaš pobjeda, no isto tako nemaš niti poraza. Život u globalu ti je sretniji. Možeš se fokusirati samo na trening i ne moraš više razmišljati o tome kako pobijediti vagu. To vam govori netko tko je to probao. Ako traži čisti put koji će ga odvesti prema borbi za naslov, mislim da to u velteru više nema", rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu, savjetujući Woodleya da prijeđe u srednju kategoriju.

Chael na to gleda kao na nešto potpuno pozitivno te je naveo još neke prednosti i beneficije koje bi time dobio.

"Da napravi to što sam rekao, to ne bi bio samo zanimljiv eksperiment, bilo bi mu to olakšanje i s mentalne strane. Novi ljudi, svježa krv, netko o kome posljednjih deset godina nisi svaki dan razmišljao. Osim toga, mislim da tamo ne bi bio glavna borba priredbi, što je u ovom trenutku također pozitivna stvar", objasnio je.

Woodley će svakako morati posložiti prioritete i donijeti odluku. U njemu još uvijek ima kvalitete, kondicijski je u sjajnoj formi, no kao da je nestao žar koji negdje mora pronaći. S druge strane, protiv sebe je imao protivnika čija je motivacija bila na maksimumu i tome se jednostavno nije uspio suprotstaviti na pravi način.

Linker
30. lipanj 2024 12:14